Foto: Shutterstock
Lai arī atpūta eksotiskos galamērķos šobrīd nav aktuāla, neviens neliedz pasapņot. Kad uznācis ziemas nogurumus, vērts vismaz virtuāli paciemoties fantastiskās pasaules vietās. Saule, siltums un fantastiski apskates objekti... Kas zina, varbūt kāds no šiem galamērķiem kalpos par iedvesmu tavam nākamajam ceļojumam!

Dabīgie baseini Kolumbijā

Ūdens ir daudzu cilvēku stihija, tāpēc ceļojumu laikā nereti tiek meklētas vietas, kurās izbaudīt daudzveidīgu ūdens relaksāciju. Vai peldēšanās dabīgi veidotos baseinos izklausās vilinoši? Šāda iespēja ir Kolumbijā, kur māte daba parūpējusies par patiesi neparastas vietas izveidi.

Tās nosaukums oriģinālvalodā ir "Quebrada Las Gachas", un tā atrodas Guadalupē, Kolumbijā. Tieši šī pilsētiņa ir daudzu nenovērtēta, tāpēc par to pieejamā informācija interneta plašumos ir skopa.

Foto: instagram.com/lix.naturelover

Galvenais iemesls, kāpēc vispār cilvēki uz šejieni brauc, ir neparasto baseinu dēļ, kuri izveidojušies upē četru kilometru attālumā no pilsētas. Gājiens līdz brīvdabas spa vietai ved cauri zaļai, kalnainai dabas ainavai, un galamērķi interesenti parasti sasniedz pēc aptuveni stundas. Paši brīvdabas baseini ir fantastiski! Kurš gan negribētu mērcēties atvēsinošos ūdeņos ar šādu skatu?

Lasīt vairāk

Karstā ūdens relaksācija neparastos baseinos Meksikā

Foto: Shutterstock
Brīnišķīgs brīvdabas spa atrodas Meksikā, aptuveni četru stundu braucienā no Mehiko un slēpjas zem nosaukuma "Las Grutas Tolantongo".

Šis spa komplekss ir sadalīts divās daļās: viena piemērota vairāk laiskai atpūtai, bet otra –piedzīvojumiem un asu izjūtu meklētājiem. Pirmā zona ar klints sienā izbūvētiem termālajiem baseiniem piedāvā atpūtu ar skatu uz iespaidīgo kalnu ainavu. Kopumā pieejami 45 siltie baseini, vēsta "Culture Trip". Šeit iespējams izbaudīt arī dabīgo masāžu zem nelielajiem ūdenskritumiem, tāpat atsevišķās vietās ir slidkalniņi. Divus vienādus baseinus atrast šeit būs grūti.

Lasīt vairāk

Eksotisks dabiskais baseins, kas peldētajiem šķitīs kā medusmaize


Foto: Shutterstock
Dabiskais baseins, kas ieguvis nosaukumu "To Sua", ir īsta peldētāju medusmaize. Ne tikai tāpēc, ka tam ir eksotiska atrašanās vieta – netālu no okeāna Samoa salās, bet arī sava izskata un sāļuma dēļ šis dabas veidotais baseins liks acīm iemirdzēties.

Lai nokļūtu dzidrajā ūdenī, atpūtniekiem jāizmanto vienkāršās koka kāpnītes, kas aizved līdz laipai. No tās bezbailīgi dzīves baudītāji var mesties iekšā zilajā ūdenī un izjust vietas maģiju.

Baseins pa pazemes alu labirintiem ūdeni iegūst no netālu esošā okeāna, tāpēc ūdens tajā ir ļoti sāļš – arī tas padara peldēšanu īpašu. Lai arī ūdenī maigi rotaļājas saules stari, tālākajos baseina nostūros pāri galvai pārliecas klinšu jumts, radot visai īpašu atmosfēru. Ūdens tilpne ir nepilnus 30 metrus dziļa un to ieskauj tropiskie dārzi, minēts "Atlas Obscura".

Interesanti, ka turpat, netālu ir vēl viens līdzīgs "baseins", proti, tukšais "To le Sua", kurā neskalojas ūdens. Teritorija ir rūpīgi un skaisti sakopta, bet katrs pazemes baseins – iežogots, rūpējoties par atpūtnieku drošību.

Lasīt vairāk

Komodo salā, kas rotājas rozā tonī un kur var sastapt pasaulē lielāko ķirzaku


Foto: Shutterstock
Paciemošanos tāltālā un cilvēku neskartā salā noteikti ir daudzu ļaužu sapnis. Komodo sola Indonēzijā varētu būt daudzu sapņotāju galamērķis, taču tā ceļotājus vilina ne tikai ar to. Salā meklējama kāda pludmale, kuras smiltis rotājas neierastā krāsā.

Komodo salas Rozā pludmale ("Pink Beach") pārsteidz un nepiedāvā ierasto smilšu pludmaļu krāsu gammu, bet gan laistās rozīgā tonī, gluži kā to vēsta tās nosaukumus. Tieši tas ir arī galvenais faktors, kas vilina atpūtniekus veldzēties un baudīt netraucētu mieru.

Rozīgais tonis radies, pateicoties gadu gaitā un erozijas rezultātā saberztiem gliemežvākiem un koraļļiem, kas sajaukušies ar smiltīm, tādējādi iekrāsojoties skaistā tonī. Protams, krāsu paspilgtina apkārt esošai caurredzami zilais ūdens, kā arī zaļojošie koki, padarot atpūtu pavisam eksotisku.

Komodo sala ir viena no trim lielākajām saliņām, kas veido Komodo nacionālo parku. Šis parks galvenokārt slavens sava izteiksmīgā iedzīvotāja dēļ – šo vietu par mājvietu sauc "Komodo pūķis" jeb lielākā ķirzaka pasaulē, kas ieguvusi šis salas vārdu, minēts "Indonesia Travel". Tieši šīs ķirzakas dēļ uz pludmali ieteicams doties gida pavadībā. Par spīti bīstamajam dzīvniekam, salas apmeklējums pavisam noteikti ir tā vērts.

Lasīt vairāk

Flamingo pludmale, kur atpūsties bez bērniem


Foto: Shutterstock

Flamingo pludmale atrodas uz nelielas saliņas Venecuēlas krastos. Tur plašāk izpletusies sala ar nosaukumu "Aruba", bet astoņu minūšu brauciena attālumā ar ūdens taksi iespējams nokļūt uz nelielas salas, kas pieder kūrortam "Renaissance Hotel". Kā skaidrots mājaslapā, tā ir privāta un pieejama tikai pieaugušajiem.

Šo vietu var baudīt viesnīcas viesi, bet tie, kuri šeit nav apmetušies, var iegādāties īpašu caurlaidi, lai izbaudītu salas maģisko atmosfēru, minēts "Culture trip". Tur iegūlušās baltas smiltis, kuras apskalo kristāldzidrs ūdens, kā arī apkārtni rotā palmas. Protams, vislielāko uzmanību šajā vietā izpelnījušies flamingo, kas nesteidzīgi pastaigājas, ļaujot salas apmeklētājiem izbaudīt laiku kopā ar graciozajiem putniem. Tieši tiem par godu dots arī pludmales nosaukums.

Vērts piebilst, ka netālu atrodas arī Iguānas pludmale ("Iguana Beach"), kur salas priekus var izbaudīt ģimenes ar bērniem. Tur, kā var saprast jau pēc nosaukuma, iespējams sastapt arī ķirzakveidīgo radījumu.

Lasīt vairāk

Tropiska oāze Meksikas džungļos


Foto: Shutterstock
"La Huasteca Potosina" ir reģions Meksikā, kam bieži vien tiek piedēvēts arī apslēptās paradīzes tituls. Un kā nu ne, ja tajā šļakst tirkīzzils ūdens un pār klints malām plūst mutuļojoši ūdenskritumi.
Tropiska oāze, kurā atrodami brīnišķīgi un elpu aizraujoši ūdenskritumi, kā arī dabiski veidojušies baseini, kuros ūdens ir tik zils, ka šķiet – tā ir pasaka.

Lai šo vietu redzētu savām acīm, ceļš nebūt nebūs viegls. Būs nepieciešams doties dziļi džungļos, tomēr balva ainavu veidolā, ko piedāvā šie vieta, ir tā vērta.

Būs līdzēts arī ar pastaigu par skaistākajām apkārtnes vietām, bet interesantāku šo piedzīvojumu padarīs sēšanās laivā un nesasniedzamāko vietu izzināšana. Kā jau vienmēr, vietas, kas nav tūristu ielenktas, šķitīs vēl apbrīnojamākas, minēts "Atlas Obscura".

Visai vilinoša šī vieta ir arī tiem, kam patīk asas izjūtas, jo apkārtnē ir daudz skaistu un ērtu klinšu, no kurām mesties iekšā caurredzamajā ūdenī.
Lasīt vairāk

Eksotiska vannošanās džungļos, kur ūdens tiek sildīts ar atklātu liesmu


Foto: instagram.com/jmm.w
Filipīnās cilvēki bauda citāda veida relaksējošu vannošanos – salu valsts džungļos ir iespēja izmēģināt ūdenspriekus katlam līdzīgā milzu vannā, kas tiek pirmatnēji sildīta.

Šo karsto baļļu nosaukums ir "kawa", un tās tiek dēvētas arī par filipīniešu tradicionālajām vannām, raksta "Travel and Leisure". Tās ir dažādu izmēru – gan lielākas, gan mazākas, tāpēc attiecīgi dažās vannojas pa vienam, bet citās var satilpt pat četri vai pieci cilvēki.

Lai varētu izbaudīt šādu atpūtu, jādodas uz Tibiao. Tuvējā apkārtne ir kā radīta aktīvas atpūtas cienītājiem – pie ezera ar tādu pašu nosaukumu iespējams braukt pa trošu ceļu, kā arī doties pārgājienos kalnos.

Tūristi šeit var izbaudīt relaksējošu atpūtu vannā un baudīt apkārtējo dabu. Taču šīs milzu vannas kādreiz izmantotas citādāk – tās sauktas par katliem un liktas lietā cukura un sīrupa iegūšanai no cukurniedrēm. Tagad to lietošanas mērķi ir mainījušies, un tās īpaši pieprasītas dienās, kas ārā ir vēsāks laiks.

Vannas tiek parasti piepildītas gandrīz teju līdz augšai ar ūdeni, pievienojot dažādus ziedus un lapas, kas piešķir patīkamāku aromātu. Zem katras vannas apakšā tiek iekurināta uguns, un tieši šādā, pirmatnējā veidā tas tiek uzturēts patīkamā temperatūrā. Nav jāuztraucas, ka vienā brīdī ūdens sāks vārīties, jo visu laiku temperatūra tiek kontrolēta, un nepieciešamības gadījumā uguns nodzēsta vai iedegta atpakaļ no jauna.

Lasīt vairāk

Savdabīgi zila upe Kostarikā, kas maina krāsu


Foto: Shutterstock
Kamēr kāds steidz apšaubīt fotogrāfijās redzamo zilo toni, citi laiku nekavē un iekļauj šo dabas fenomenu savā nākamā ceļojuma sarakstā. Celestes upe Kostarikā patiešām liek elpai aizrauties.

Celestes upe jeb "Rio Celeste", kas sniedzas 14 kilometru garumā un kur atrodami arī karstie avoti, nudien ir apbrīnas vērta. Šī upe ir skaisti zilā krāsā, kas ir viea no lietām, kas tik ļoti piesaista tūristu uzmanību.

Kā vēsta vietējā leģenda, upe savu krāsu ieguvusi, pateicoties dieviem, kuri zilā tonī krāsojoši debesis, bet otas noskalojuši šajā upē. Taču patieso iemeslu upes iespaidīgajai nokrāsai zinātniekiem uzreiz noskaidrot nav izdevies. Kamēr vieni min minerālu sajaukumu ūdenī, citi īpatnējo toni izskaidro ar optisku ilūziju un to, ka pats ūdens ir caurspīdīgs, bet krāsa veidojas, pateicoties akmeņiem, kas klāti ar konkrētiem minerāliem, minēts "Culture Trip".

Pavisam interesanta ir vieta, kur šī upe veidojas, proti, satekot "The Rio Buena Vista" un "Quebrada Agria". Tur pat ar neapbruņotu aci lieliski redzama krāsu pāreja.

Bet tas nebūt nav viss. Sekojot upei, var nonākt arī pie brīnišķīga ūdenskrituma, kas veļas pār klints malu un ieplūst skaisti zilā dabīgajā baseinā. Tas ir iecienīts tūrisma apskates objekts, jo, būsim godīgi, vieta izskatās kā paradīze zemes virsū un iemesls, kāpēc uz turieni doties, nav tālu jāmeklē. Turklāt ainavu vēl vilinošāku padara zaļais mežs, kas ieskāvis debess zilo ūdeni.

Lasīt vairāk

Klinšu sienas un tirkīzzils ūdens: paradīzes nostūris Omānā


Foto: Shutterstock
Lai arī Omānas iecienītais tūristu galamērķis, proti, grota "Wadi Shab", kur iespējams pastaigāties starp klinšu sienām un nopeldēties eksotiskas krāsas ūdeni, ir brīvi pieejams interesentiem, tuvējā apkārtnē var atrast arī nedaudz nomaļākas vietas, kas īstiem piedzīvojumu meklētājiem īpaši ies pie sirds.

Šis Omānas galamērķis piedāvā vairākas atpūtas iespējas. Tā nosaukums tulkojumā no arābu valodas nozīmē "grota starp klintīm". Kamēr viens dodas ekspedīcijās pa klinšainajām aizām, otrs steidz izbaudīt "Wadi Shab" no cita skatupunkta, proti, laivām. Tomēr ir daļa tūristu, kas cenšas atrast citas alternatīvas.

Tiem, kuri ceļojumos parasti izpēta teritorijas apslēptos dabas dārgumus, šajā gadījumā būs nepieciešams saņemt nedaudz drosmes un ļauties mirklim. Lai apskatītu parka nomaļākos kaktiņus un redzētu, iespējams, glītākos skatus, vajadzēs spraukties pat cauri nelieliem alu tuneļiem vai ienirt dzelmē. Te gan jāteic, ka ceļš uz šo vietu ir daļa no piedzīvojuma, tāpēc vērts izbaudīt katru mirkli.

Kad visai sarežģītais ceļš līdz šim paradīzes nostūrim veikts, acīm paveras glīts skats – tur starp staltām klinšu sienām un tirkīzzilo ūdeni iekārtojies brīnumains ūdenskritums. Kā min "Culture Trip", no šīs vietas ir divas izejas – var doties atpakaļ no vietas, kur uzsāktas brīnišķīgo skatu medības, vai arī ar virves palīdzību kāpt augšup pa ūdenskritumu, kas ir jau jauna piedzīvojuma sākumpunkts.

Ejot tālāk pa klinšainajiem labirintiem, iespējams aplūkot vēl vairākas pastkartes cienīgas vietas. Turklāt daudzas no tām simpatizē tieši asu izjūtu cienītājiem, kuri metas no klints malām kristāldzidrajā ūdenī.

Lasīt vairāk

Ūdenskritums, kur veldzēties no karstuma un sastapt lāčus


Foto: Shutterstock
Laosas džungļos, īstā meža biezoknī, ir kāda apslēptā dabas pērle, kas nu jau kļuvusi par iemīļotu tūristu vietu. Tas ir "Kuang Si" ūdenskritums.

Lai arī šajā apkārtnē burvīgu skatu netrūkst, īpašu vērību iemantojis tieši lielākais ūdeņainais dabas brīnums. Neticami tirkīzzilais ūdens veļas pār klints sienu, kura kopumā ir aptuveni 50 metrus augsta, padarot ūdenskritumu īpaši neatvairāmu.

Piedzīvojumu meklētāji šeit var aizbēgt no karstuma un veldzēties patīkamajā ūdenī dabas izveidotajos baseinos. Tieši relaksējošās atpūtas un prātam neaptveramo skatu dēļ šis ir iecienītākais tūristu galamērķis šajā reģionā, tomēr arī vietējie šo vietu nesmādē un brīnumainie skati vēl nebūt nav apnikuši.

Neraugoties uz to, ka šajā vietā eksotikas jau tā ir gana, tā ir arī mājvieta diviem melniem lāčiem, kas priecē tūristus netālu no ūdenskrituma.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!