Foto: Shutterstock
Lai arī par ezeru zemi tiek dēvēta Latgale, tomēr ne mazāk ainaviski ezeri ir sastopami visā Latvijā. Aktīvākie Latvijas apceļotāji var doties garās pastaigās pa takām, kuras vijas gar ezeriem vai doties nelielā laivu izbraucienā, vērojot vietējo floru un faunu. Tikmēr laiskākie atpūtnieki var rīkot pikniku turpat ezera krastā.

Atpūta pie ezera allaž ir laba ideja. Nav svarīgi vai tās ir garās maija brīvdienas, silta pavasara pēcpusdiena vai dzestrs rudens rīts – ikreiz var atrast sev piemērotāko maršrutu, kas sniegs prieku par labi pavadīto laiku pie dabas. Turklāt atpūta patiesi var būt daudzveidīga – pastaigas pa dabas takām, izbrauciens ar laivām vai SUP dēļiem, dzīvnieku vērošana, pikniki, sporta spēles vai rāma ainavas vērošana no skatu torņiem.

Ja ir vēlme apmeklēt kādu vēl neiepazītu ezeru un tā apkārtni, taču nav ideju uz kuru debespusi doties, tad iedvesmojies no plašās "Tūrisma Gida" kolekcijas, kurā apkopoti visdažādākie ezeri no visiem Latvijas novadiem. Atliek vien izvēlēties un doties ceļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!