Industriālais mantojums ir īstena vēstures liecība, kas palīdz izprast sabiedrības attīstību un vēsturi. Tas liecina par industriālo tehnoloģiju attīstību, kā arī darba paņēmienu un apstākļu izmaiņām. Mūsdienās industriālo mantojumu veido vēsturiskās rūpnīcas, ūdenstorņi un bākas, dzirnavas, dzelzceļi, kā arī saistītā apbūve un vēsturiskie dokumenti. Ņemot vērā Covid-19 izplatību un aicinājumu neapmeklēt publiskas vietas, "Tūrisma Gids" mudina ikvienu doties virtuālās ekskursijās, šoreiz apskatot Latvijas, kā arī Igaunijas industriālā mantojuma objektus.

Vietne "Industrialheritage.travel" piedāvā interaktīvu karti, kurā var ērti un uzskatāmi aplūkot Latvijas un Igaunijas industriālā mantojuma objektus, kas iesaistījušies projekta "Industriālais mantojums tūrismam" īstenošanā. Kartē pieejama informācija par objektu precīzu atrašanās vietu, to apraksts un fotogalerijas. Vairumam objektu pieejamas arī vairākās virtuālās tūres, kas ļaus vēl plašāk iepazīt šīs apskates vietas.

Vai gribi izzināt Rūjienas pienotavas vēsturisko stāstu un virtuāli paviesoties Līgatnes papīrfabrikas strādnieku dzīvoklītī? Paraudzīties uz skatu no Šlīteres bākas virsotnes vai ielūkoties Gulbenes stacijas vēsturiskajā depo? Protams, arī Igaunijas industriālā tūrisma objekti piedāvā skaistas virutālās tūres.

Turpinājumā vari iepazīties ar dažiem industriālā mantojuma stāstiem no "Tūrisma Gida" arhīviem, savukārt doties virtuālā ekskursijā, iepazīstot rūpnīcu, ūdenstorņu, bāku, dzirnavu un dzelzceļu stāstus, vari šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!