Foto: Privātais arhīvs
Ņemot vērā "Covid-19" izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt vajadzību apmeklēt publiskas vietas, distancēties un šajā laikā būt piesardzīgiem, saudzējot gan sevi, gan citus, tāpēc šis ir lielisks laiks visiem kaislīgajiem ceļotājiem atvēlēt kādu brīvāku brīdi, lai iepazītu citus zinātkārus pasaules apceļotājus un viņu stāstus.

Šajā reizē esam izcēluši 10 interesantus stāstus par latviešu ceļotājiem, kas iepazinuši gan tuvākus, gan tālākus pasaules nostūrus. Un lai arī katrs no šiem ceļotājiem ir citāds, viņus visus vieno viena lieta, proti ceļošana – tā ir viņu kaislība.

"Jo vairāk esmu redzējusi, jo vairāk apzinos, cik daudz vēl palicis neredzēta, un man ir vairāk nekā skaidrs, ka pie sasniegtā neplānoju apstāties. Es, skatoties uz pasaules karti, joprojām jūtos kā bērns saldumu veikalā vai, iespējams, kāda cita sieviete kurpju veikalā – man gribas visu," intervijā ar "Tūrisma Gidu" pirms laika atzina ceļotāja Zanda Zariņa.

"Ceļošana, protams, ir mūsu kaislība un liela daļa no šī dzīves posma, bet, protams, ceļot iespējams arī citādi, pa nelielam izbraukumam ik pa laikam un noteikti neiespiežot visu iedzīvi dažās mugursomās. Tas, uz ko mēs tiecāmies, bija laika pavadīšana kopā, mūsu attiecību novērtēšana, spilgtu atmiņu veidošana, pašizaugsme un pieredze visādā ziņā. Ne vienmēr ir jābrauc prom un jāklejo pa pasauli, lai to visu iegūtu. Mēs esam dažādi, un tieši tik dažādas ir arī laimes formulas. Atliek tikai atrast savu," iepriekš intervijā pastāstīja mugursomnieki Baiba Bremmere-Kalniņa kopā ar vīru Emīlu.

Iekārtojies ērtāk un iepazīsties ar šo ceļotāju varenajiem stāstiem un piedzīvojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!