Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Vairākus padsmitus kilometru gari un īsi, izaicinoši un tik viegli, ka bez rūpēm izstaigājami arī ar maziem bērniem, kas nav raduši doties brikšņos, – pārgājienu maršruti Latvijā ir tieši tik dažādi, lai varētu atrast kaut ko katra spējām un vēlmēm.

Tuvojas garās Lieldienu brīvdienas, tādēļ, ja apsver aktīvi izkustēties vienatnē vai kompānijā, ņemot līdzi termokrūzi, sviestzmaizes un uzlādētu telefonu bilžu uzņemšanai, bet nezini, kur, nākam palīgā – esam apkopojuši dažādus pārgājienu maršrutus Latvijā no "Tūrisma Gida" arhīva – gan pieredzes stāstus, gan maršruta aprakstus.

Pārgājieni ir lielisks veids, kā izkustēties, pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, vai, tieši pretēji – ar sevi un savām domām, pārvēršot garo pastaigu par teju meditatīvu pieredzi. Turklāt dodoties ceļā kājām, tu vari iepazīst dabu un, iespējams, atklāt savas jaunās iecienītākās vietas, kur atgriezties. Vai tas būtu nesteidzīgs pārgājiens pāris kilometru garumā vai lielāks izaicinājums, kam der mazliet vairāk sagatavoties, šāds piedzīvojums nepievils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!