Foto: Vida Press
Ja vēlies ceļojumā pārliecināties par dabas varenumu, noteikti vērts maršrutā iekļaut kāda ezera apskati, kas gan priecēs acis, gan arī dos veldzējumu karstā dienā. Lūk, 14 neparasti ezeri pasaulē, kuri spēs pārsteigt pat pieredzējušus ceļotājus.

Katram no šiem ezeriem ir sava leģenda, kura šķietami skaidro, kāpēc ūdenstilpei ir tieši tāda forma, dziļums vai ūdens krāsa. Piemēram, tiek vēstīts, ka Blauzē jeb Šveices Zilā ezera ūdens ir tādā pašā krāsā kā jaunavas acis, kam tur salauzta sirds, jo tās mīļotais aitu gans nokritis no klints un nosities, bet pati meitene noslīcinājusies ezerā, kas tagad glabājot atmiņas par dziļo mīlestību un mainījis krāsu. Plašāk lasi šeit.

Daudzus ceļotājus saista ūdens pasaule, kuru apskatīt var gan snorkelējot, gan arī dodoties nirt dziļāk dzelmē. Vislabāk šādas atrakcijas realizēt var vietās, kur ūdens ir ļoti tīrs un dzidrs – viena no tādām pasaule ir Kajangana (Kayangan) ezers Filipīnās, par kuru vairāk vari uzzināt te. Starp citu, tam arī piešķirts tituls – tīrākais ezers Āzijā.

Arī šajā rakstā vari iepazīties ar dažādiem interesantiem ezeriem pasaulē, kuri pārsteidz ar savu neparastumu.

Turpinājumā apskati iespaidīgas ezeru fotogrāfijas un iepazīsties tuvāk ar daudzveidīgo, dabas radīto ūdens pasauli. Iespējams, kāds no šiem ezeriem kļūs par galveno iemeslu, kāpēc doties uz vienu vai otru galamērķi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!