Foto: F64

Kad Ziemassvētku vakars un Pirmie Ziemassvētki nosvinēti, dziesmas izdziedātas, pantiņi noskaitīti un ieturēts kārtīgs svētku mielasts, laiks doties ārā un nedaudz izstaipīt kājas. Lūk, pāris idejas, kā pavadīt Otros Ziemassvētkus ārpus mājas, taču nezaudējot ziemīgo un svinīgo svētku sajūtu!

Izmanto šīs dienas, lai pārliecinātos, ka Latvija ir pārsteidzoša zeme itin visos gadalaikos – vari doties izstaigāt skaistās dabas takas, iepazīties tuvāk ar konkrētām pilsētām, apskatīt interesantus apskates objektus, kuri tieši Ziemassvētku laikā kļuvuši vēl krāšņāki u.c.

Ne tikai galvaspilsēta Rīga šo svētku laikā ir ietērpusies greznās rotās – daudzās pilsētās arī Otrajos Ziemassvētkos vēl turpinās tirdziņi, kuros paildzināt svētku sajūtu. Vari arī doties pa Latvijas pilsētām un skatīt skaistās eglītes, jo tās šogad ir viena par otru krāšņākas. Ielūkojies šajā rakstā un apskati 63 pašvaldību svētku galveno rotu!

Foto: Publicitātes foto

Ziemassvētki nav iedomājami bez gaismu virtenēm ap ielu stabiem, kokos un māju fasāžu rotājumos, tāpēc tieši šodien vari doties un skatīt dažādas gaismu instalācijas, kuras uzmirdzējušās gada nogalē. Kā piemēru var minēt Ieriķu dzirnavu izgaismotos ūdenskritumus, Brīvdabas muzeja celiņu un sētu izgaismojumus, rotondu Alūksnes Tempļa kalna virsotnē u.c.

Gan par šīm, gan citām vietām, kuru virzienā vari doties tieši šodien, Otrajos Ziemassvētkos, lasi šajā kolekcijā. Priecīgus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!