Foto: Shutterstock
Arī šogad Igaunija saglabājusi savas pozīcijas kā viens no populārākajiem Latvijas tūristu galamērķiem. Šī gada pirmajos sešos mēnešos Igaunija uzņēmusi vairāk nekā 60 tūkstošus viesu no Latvijas, informē “Enterprise Estonia” pārstāve Kadri Kūta (Kadri Kütt), atsaucoties uz viesnīcu, viesu namu un cita veida naktsmītņu sniegto informāciju.

Latvijas iedzīvotāji kā Igaunijas tuvākie kaimiņi līdz ar Krievijas un Somijas iedzīvotājiem ir viena no galvenajām Igaunijas tūrisma mērķa grupām. Kā atklāj apkopotā informācija, šā gada pirmajos sešos mēnešos 7 % no visiem ārvalstu tūristiem Igaunijā bijuši tieši latvieši, ieņemot trešo vietu aiz iepriekš minēto kaimiņvalstu viesiem. Kopumā no šā gada janvāra līdz jūnijam Igaunijā paviesojušies 61 610 Latvijas tūristi.* Salīdzinājumā ar attiecīgo periodu, 2015. gadā ievērojami palielinājies gan atbraucēju skaits (16 %), gan arī to tūristu skaits, kuri Igaunijā pārlaiž vismaz vienu nakti (11 %).

"2016. gada pirmajā pusē Igaunijas tūrisma nozares rezultāti sasnieguši jaunus rekordus. Vienmēr ļoti priecājamies tieši par tuvāko kaimiņu nerimstošo interesi, kas pierāda, ka par spīti tuvumam, arī kaimiņi saredz gana daudz interesantu un saistošu iemeslu šeit viesoties. Īpaši liels pieaugums bijis ģimenēm, kas interesējas gan par muzejiem, gan tematiskajām atpūtas vietām. Patiess prieks, ka latvieši no jauna atklājuši arī Pērnavu – vasarā par galveno galamērķi ģimenēm ar bērniem kļuvis tematiskais parks "Lotes zeme", bet klusajā sezonā turp dodas tie, kas vēlas nodoties relaksācijai kādā no daudzajiem pilsētas SPA centriem," komentē Igaunijas Tūrisma padomes direktors Tarmo Mutso.

Aizvien populārs Latvijas tūristu galamērķis ir galvaspilsēta Tallina un gleznainā studentu pilsēta Tartu. Tūristi, kuri palikuši arī pa nakti, tur ieradušies attiecīgi par 6% un par 4% biežāk. Tomēr visstraujāko latviešu tūristu pieplūdumu piedzīvojusi par Igaunijas vasaras galvaspilsētu dēvētā Pērnava – jo īpaši tūrisma klusajā sezonā (rudens, ziema, agrs pavasaris). Gada pirmajā pusē tūristi, kuri palikuši arī pa nakti, ieradušies par 67 % vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Turklāt februārī un martā pieaugums sasniedzis pat 100 %. Šis pavērsiens skaidri norāda, ka latvieši ļoti atzinīgi novērtē Dienvidigaunijas pilsētas piedāvāto plašo SPA un veselības pakalpojumu klāstu.

Lūk, idejas dažādām gaumēm, ko apskatīt kaimiņzemē Igaunijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!