Foto: Shutterstock/Reuters/Scanpix/Shutterstock
Ceļot kāri tūristi parasti braucienu laikā izvēlas apskatīt vietas, kuras ar kādu niansi ir atšķirīgas no tām, kas ikdienā redzams viņu dzimtajā valstī un pilsētā. Reizēm savdabīgus objektus var novērot arī, esot ceļā no vienas vietas uz otru – šajā rakstā apkopoti pasaules neparastākās vietas, piemēram, tilti, tuneļi, ūdenskritumi un ceļi, kurus vērts kaut reizi dzīvē apskatīt.

Šajā materiālā iepazīsties ar pilsētām, kuras ceļošanas entuziastiem noteikti vismaz reizi būtu jāapmeklē.

Ceļot nozīmē ne tikai nokļūt kādā galamērķī, bet arī izbaudīt ceļu uz to, jo ne vienmēr šosejas ir tikai taisnas un vienveidīgas. Tāpat ne vienmēr apzināmies, ka ceļi, pa kuriem braucam, glabā vēstures stāstus un pagātnes notikumus, kas var likt skudriņām pārskriet pa muguru, ja vien par tiem zina. Par pasaules spocīgākajiem ceļiem lasi te.

Objektu neparastums parasti slēpjas neikdienišķās formās, krāsās un izmēros. To noteikti var attiecināt uz dažādiem ezeriem, kuri gan fotogrāfijās, gan dzīvē izskatās kā "uzlaboti" attēlu rediģēšanai paredzētā programmā. Daži no tiem ir izteikti zaļi, rozā, plankumaini, taču visi bezgala skaisti, dodot ceļotājiem iespēju sajusties kā filmā.

Cilvēkus vilina ūdens, taču reizēm pietiek vien ar skatīšanos uz to. Īpaši neparasta izpausme tam ir ūdenskrituma formā, kad mutuļi gāžas lejup no dažādiem augstumiem. Katrs ūdenskritums ir citādāks, tāpēc pasaulē grūti atrast divus pilnībā vienādus veidojumus.

Lasi tālāk un iedvesmojies nākamajam ceļojumam! Iespējams, nolemsi apmeklēt kādu no neparastajiem funikulieriem, bāriem, ezeriem, pasaku mežiem, ūdenskritumiem vai izvēlēsies pārstaigāt savdabīgākos tiltus un izbraukt cauri iespaidīgākajiem tuneļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!