Vasara ir izbraukumu laiks, bet ko nu tāpat vien braukāsi, gribas atrast arī kādu interesantu galamērķi. Šoreiz piedāvājam doties apskatīt un nofotografēties pie dažādām interesantām skulptūrām, kas atrodamas parkos, pie dabas un pastaigu takām. To tapšanā autori, kas bieži vien ir savas idejas entuziasti, ieguldījuši lielu darbu un izdomu.

Piemēram, Aglonas pusē esošais Kristus Karaļa kalns ir unikāls skulptūru komplekss, kas atklāts jau 2006. gadā divu kilometru attālumā no Aglonas bazilikas, bet ik gadu papildināts ar jauniem eksponātiem. Tas atrodas Egles ezera krastā. Skulptūru parks veidots pateicībā Dievam un Jēzum Kristum kā garīga vieta, kur cilvēkiem smelties dvēseliskas vērtības.

Karaļa kalna parks atrodas Aglonas novada Madelānos. Vairāk informācijas šeit.

Savukārt skaistās Kazdangas pils parkā atradīsi interesantas skulptūras, kas ilustrē šejienes populārās leģendas par pils nosaukuma izcelšanos. Vairāk par Kazdangu un tās apkārtnes objektiem lasi šeit.

Ja braucienā paredzēts līdzi ņemt arī bērnus, iespējams vērts atkārtot klasiku - izbrauciens uz Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē un "Sprīdīšiem neliks vilties - atkārtosiet gan Annas Brigaderes stāstus, gan paciemosieties pie rūķiem.

Foto: DELFI

Un, ja pasaku tēma ir tuva, nākamajās brīvdienās var doties arī uz Avārijas brigādes parku, kur atrodama gan "Cāļa" latviešu autoru pasaku taka, gan dinozauru skulptūras mežiņā un Avārijas brigādes pilsētiņa. Vairāk šeit.

Turpinājumā piedāvājam idejas, ko īstenot šīs vasaras brīvdienās, vēl citu interesantu skulptūru dārzu un taku apskatei!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!