Atvaļinājumu laiks jau klauvē pie durvīm, un daudzi plāno, kurp aizbraukt šovasar. Iespējams, ka lētās aviobiļetes vairs nav atrodamas, bet ierastie kūrorti jau pildās tūristu bariem. Ja šāda atpūta tevi nevilina, vērts ielūkoties kartē un doties braucienā uz kādu no mūsu pašu reģiona – Austrumeiropas – valstīm.

Kā rāda ceļotāju pieredze, tās ir ļoti dažādas, kolorītas un var piedāvāt atpūtu jebkurai gaumei. Turklāt tūristu tajās vēl pagaidām ir krietni mazāk nekā Vidusjūras piekrastē vai lielpilsētās.

Ungārija, Čehija un Slovākija, kā arī Polijas Tatri būs īstais galamērķis tiem, kas meklē iespēju atpūtai dabā. Arī brauciens turp ar savu auto ir pilnīgi reāls. Bet, ja tevi nebiedē vienkārši dzīves apstākļi un vilina krāšņi skati, iesakām lūkoties arī Karpatu virzienā un doties uz Rietumukrainu, kur ļaudis ir ļoti viesmīlīgi un brīvdienas būs krietni lētākas nekā Eiropas Savienībā.

Interesanta un pavisam citāda pieredze būs arī brauciens ar savu auto uz Baltkrieviju, Kaļiņingradu vai Abreni – spilgti iespaidi un sava veida "laika mašīna" garantēta. "TūrismaGids" arhīvā atrodami vairāki stāsti par atmiņā paliekošiem ceļojumiem no šīm vietām.

Tāpat arī kaimiņvalstīm – Igaunijai un Lietuvai – arī vēl ir daudz interesanta un neatklāta, ko piedāvāt. Piemēram, vai zini, kur meklēt Marsa ainavu Lietuvā vai meteorītu krāterus Igaunijā?

Lūk, dažnedažādas idejas un apraksti par vietām un objektiem, ko apskatīt Austrumeiropas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!