Foto: Shutterstock
Bagāta vēsture, mežonīga un skaista daba, spoža kultūra un vēl daudz un dažādi iemesli vilina ceļotājus uz Austriju. Ko tur apskatīt?

Vairums ceļotāju Austriju kā galamērķi izvēlas lielo pilsētu, piemēram, Vīnes un Zalcburgas dēļ, tomēr kalnu spozmi un vēsturisko elpu vislabāk var just tieši mazajās pilsētās.

Dodoties uz šo zemi, noteikti vērts apdomāt Zaļā ezera (Grüner See) apmeklējumu, kas katru pavasari appludina tuvējo parku, radot visai interesantu skatu.

Ja ceļi veduši uz Insbrukas pusi, jādodas uz grandiozo kristāla pasauli (Swarovski Kristallwelten), kuras teritorijā priecē lērums dažādu iespaidīgu apskates objektu.

Bet tikpat labi var tēmēt uz Austrijas Alpiem, kur pagozēties, piemēram, kvadrātmertru lielā, stiklotā platformā ar pārsteidzošajiem skatiem pie kājām. Šādu atmiņā paliekošu pieredzi iespējams gūt, šķērsojot 100 metrus garu iekaramo tiltu, netālu no Šladmingas.

Tomēr pasaules labākā vieta aizraujošiem ziemas pārgājieniem, iespējams, ir 42 kilometrus garā ledus ala netālu no Zalcburgas. Tā ir lielākā ledus ala pasaulē, un tūristi to iecienījuši gan neparasto skatu, gan sevis pārbaudīšanas un piedzīvojumu kāres dēļ.

Turpinājumā "Tūrisma Gids" piedāvā plašāk apskatīt šīs un arī citas idejas, kuras vērts izvērtēt, plānojot ceļojumu uz Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!