Gads ir apritējis, un atkal pienākusi diena, kad ar lepnumu varam teikt: "Daudz laimes, Latvija!" Daudzās pilsētās šodien norisinās svētku pasākumi, taču atzīmēt valsts svētkus var arī citādā veidā – apceļojot skaistas un nozīmīgas vietas Latvijā, kurās smelties patriotismu un atcerēties vēstures pārdzīvojumu nozīmību.

Latvija ir skaista zeme, tāpēc ir patiesi daudz burvīgu vietu, kuras šajā nedēļas nogalē apmeklēt, ja ir vēlēšanās doties ārpus mājas četrām sienām un ieelpot dzestro rudens gaisu. Latvisko spēku un maģiju, piemēram, iespējams sajust Māras kambaros, pie Svētavota, Kaives Senču ozola, kā arī Likteņdārza apkaimē, kurā šodien saulrietā tiks aizdegti 18 ugunskuri.

Patriotisks brīvdienu maršruts var tevi aizvest pa pēdām arī Latvijas vēsturē nozīmīgiem cilvēkiem, piemēram, Krišjānim Valdemāram. Ja ļausies šim braucienam, būs jādodas uz pilsētu ar nosaukumu Ainaži, kurā ir gan apskates vērtas dabas bagātības, gan arī interesanti muzeji. Plašāk par maršrutu meklē šeit.

Vai zināji, ka Vecpuišu parks, kas atrodas pašā Valmieras sirdī, varētu tikt uzskatīta par vienu no patriotiskākajām vietām pilsētā? 1918. gada 18. novembrī Georgs Apinis izprasīja no vācu okupācijas iestādēm atļauju Vecpuišu parka paviljona zālē noturēt Valmieras sporta biedrības pilnsapulci. Apiņa domubiedri, kuri zinājuši viņa īstenos nodomus, slepus bija izgatavojuši sarkanbaltsarkano karogu un pavairojuši "Dievs, svētī Latviju" tekstus, un tos nogādājuši uz Vecpuišu parka paviljona zāli.

Ieskaties stāstu kolekcijā par nozīmīgām un patiesi skaistām vietām Latvijā, kā arī svarīgiem faktiem šodienas kontekstā - izvēlies, kurp tavi ceļi pūtīs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!