Foto: Alise Lūse
Kad pantiņi noskaitīti, dziesmas izdziedātas un gardie ēdieni notiesāti, laiks doties ārpus mājas un izlocīt kājas! Skaistas pastaigu vietas Latvijā iespējams atrast itin visos nostūros – sarunā kompāniju, izvēlieties jums piemērotāko maršrutu un steidz ieelpot svaigu gaisu, noslēdzot lustīgās brīvdienas.

Otrie Ziemassvētki lielai daļai cilvēku ir laiks, kad beidzot mierīgi uzelpot – svētki teju jau aizvadīti, lielais gatavošanās trakums aiz muguras, un ciemiņi viesmīlīgi uzņemti, tāpēc tagad ir īstais brīdis nedaudz atvilkt elpu un iepriecināt sevi ar mierpilnu pastaigu. Ģimeniskie svētki nereti tiek aizvadīti sēdošā pozā pie vakariņu vai pusdienu galda, kas ir vēl viens iemesls par labu nelielai aktivitātei.

Šī gada nogale mūs īpaši lutina ar brīvdienām – starp svētkiem iezagušās vien divas darba dienas, un jau atkal klāt būs laiks pelnītai atpūtai. Šī iespēja noteikti izmantojama lietderīgi, un viens no variantiem ir lekt mašīnā vai jebkurā citā transporta līdzeklī, kas tevi aizvedīs līdz apburošām vietām, kuru apskatei iknedēļas brīvdienās laika nepietiek.

Iespējams, tevi uzrunās kāda no dabas takām, kuru esam izcēluši no "Tūrisma Gids" vietējo maršrutu lādes, taču tāpat apskates vērtas ir arī Ziemassvētku eglītes, kuras veido pilsētu svētku rotu. Cik krāšņas tās ir šogad, skati šajā apkopojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!