Foto: Shutterstock
Ja ir runa par apskates vietām, parasti lielākā uzmanība tiek pievērsta laukumiem, pieminekļiem, ēkām un dažādiem dabas objektiem. Taču ievērības cienīgas ir arī vietas, kas atrodas, dodoties uz kādu galamērķi – šoreiz priekšplānā izvirzīsim stāstus par neparastiem ceļiem, ielām un krustojumiem, kas slēpj interesantus faktus.

Lai gan arī Latvijā ir ceļi, kas var pārsteigt ar kādu negaidītu līkumu, pasaulē atrodamas vietas, kas slavu ieguvušas vien savdabīgā izskata dēļ. Piemēram, Tiaņmeņas kalna ceļš Ķīnā veido gandrīz 360 grādu pilnu apli, virzoties uz kalna virsotni, savukārt Hanas ceļš savieno gandrīz 60 tiltus Maui salā.

Runājot par vietām, kas atrodas pa ceļam, pieminēšanas vērti ir arī tilti, kuri ved pāri ainaviskām ielejām, ūdeņiem vai savieno divas kalnu virsotnes. Daļu no tiem apvij senas un baisas leģendas, kamēr citu šķērsošanu var dēvēt pat par visnotaļ ekstrēmu piedzīvojumu. Dažādu interesantu tiltu apkopojumu, kurā ietvertas konstrukcijas gan Eiropā, gan arī ārpus tās, atradīsi šeit.

Tāpat pasaulē meklējami vairāki acīm tīkami krustojumi, kurus papildina neredzēti luksofori, tāpēc modrību nedrīkst zaudēt ne uz mirkli. Turpinājumā iepazīsties ar "Tūrisma Gids" sagatavoto stāstu izlasi, kurā atradīsi apliecinājumu – arī ceļš līdz galamērķim var būt piedzīvojums!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!