Foto: Evija Ziemiņa

Saskaņā ar Latvijas ezeru datubāzi, pašlaik Latvijā ir 4315 ezeru, kuri atrodas viscaur Latvijai. Ja brīvdienās sauli baudīt negribas pie jūras – tā pārāk ļaužu piepildīta vai atrodas par tālu – ļaujies citu lielāku vai mazāku ūdenstilpņu valdzinājumam. Šajā rakstā apkopoti Latvijas ezeri, kas neliks vilties.

Atpūtu pie ezera vērts ieplānot ne tikai iedeguma iegūšanai, bet arī zvejai, laivošanai vai kempinga izbraucienam, kas brīvdienas padarīs par īstu piedzīvojumu visai ģimenei. Kas gan var būt labāks par skaistām fotogrāfijām, labi pavadītu laiku un zivju spēka zupu no pašu saķertām veltēm?

Kā izvēlētēties? Iespēju netrūkst!

Ezeru datubāzē nodārīts, ka starp 20 fotografētāko ezeru līderos ir Garkalnes pagastā esošais Lielais Baltezers, Alauksta ezers un Ungura ezers Cēsu pusē, kā arī Lilastes ezers Saulkrastu pagastā. Jāteic, ka sava burvība ir ikvienam Latvijas ezeram, taču šajās vietās Instagram cienīgi kadri tālu nav jāmeklē.

Tikmēr makšķernieki iecienījuši Usmas ezeru, Rāznas ezeru, Burtnieku un Lubāna ezeru. Šeit varot noķert milzu līdakas, asarus, karpas, zandartus un citas saldūdens delikateses.

Pastaigu cienītājiem jāņem vērā, ka visvairāk dabas taku ap ezeriem atrodas Vidzemes augšgalā un Zilo ezeru zemē – Latgalē. Tomēr nevajadzētu aizmirst arī par pastaigām gar ezeriem Jūrmalas pusē, Liepājā vai mazpilsētu apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!