Foto: F64
Tematiska atpūta kļūst arvien iecienītāka, un tā nebūt nav tikai ballīte vai citas svinības, kuru viesi aicināti ģērbties kādā konkrētā stilā, bet tā var būt arī tematisks brīvdienu izbrauciens. Šoreiz, godinot Latviju tās svētkos, aicinām iepazīt mūsu valsti un tās vēsturi tuvāk, dodoties pilskalnu apskates tūrē.

Pilskalnus apvij sena un aizraujoša vēsture, kas ļauj gluži vai atgriezties laikā, un ne velti mūsu senči šajās vietās savulaik būvēja apmetnes. Tiesa, laika zobs ne visiem pilskalniem bijis labvēlīgs, un daudzviet vien varam nojaust, kādi vareni nocietinājumi šeit kādreiz sargāja vietējos iedzīvotājus, bet ir arī tādi, kas skaisti labiekārtoti un gaida atpūtniekus. Lai arī kur ceļš aizvedis, brauciens būs bijis tā vērts!

Šajā reizē ''Tūrisma Gids'' izraudzījies dažus no daudzajiem Latvijas pilskalniem, mudinot iepazīt mūsu valsts vēsturi vēl plašāk. Lai skaisti svētki un izzinoša atpūta!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!