Foto: Gints Mucenieks
It visur pasaulē daba ir pielikusi savu roku dažnedažādu neparastu apskates objektu izveidē, un nereti šo dabas objektu izcelsmi mēs, cilvēki, mēģinām izskaidrot caur teikām un nostāstiem. Tāpat arī vēsturiskās būves to dažbrīd skaudro likteņu dēļ tiek apvītas mītiem un leģendām, kas bagātīgi nodarbina jebkura iztēli. Protams, arī Latvijā šādu vietu netrūkst.

Šoreiz ''Tūrisma Gids'', pēc ielūkošanās savā rakstu arhīvā, izveidojis kolekciju ar mītiem, leģendām un nostāstiem apvītām vietām Latvijā, kuras apmeklēt vari arī tu. Ja vēlies satikt Zaļo jumpravu, būs jādodas uz Dundagas pili. Varbūt gribi apskatīt raganu mājvietu? Tādā gadījumā lec auto un brauc apskatīt Raganu klintis. Bet, ja vēlies pie jūras izvēdināt galvu un apskatīt unikālu Latvijas piekrastes veidojumu, pie kura izveides, kā vēsta nostāsti, savu roku pielicis pats Velns, būs jādodas uz Kaltenes kalvām.

Iespējams, kāds no nostāstiem liekas muļķīgs vai neiespējams, bet tas, vai tiem noticam vai nē, ir katra paša ziņā. Lai izdodas mītus un leģendas atdzīvināt!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!