Jebkurš ceļojums ir piedzīvojums, taču dažubrīd notikumu virpulis kļūst nekontrolējams un reizēm pat var likt justies pagalam neomulīgi. Lūk, esam apkopojuši dažādus latviešu ceļotāju pieredzes stāstus, kuros piedzīvotais atbilst asa sižeta filmas scenārijam.

Lasot ceļojumu stāstus, varam vien tikai iedomāties, kā jutās cilvēki, kuri patiesi šajās situācijās bija nonākuši – ko domāt, kad sākas milzu vētra un atrodies uz jahtas kaut kur jūras vidū? Kā rīkoties, kad Kualalumpurā pastaigas laikā pienāk klāt svešinieks ar nazi un liek atdot visu, kas kabatās? Ko darīt, ja esi kaut kur augstu kalnos pārgājiena laikā un spēkus vairs it nemaz nevar rast? Mēs par to varam vien filozofēt, taču "Tūrisma Gids" publicētajos ceļojumu stāstos cilvēki patiesi šādās situācijas ir kādreiz nonākuši.

Pat perfekti izplānotos ceļojumos nereti viss nenotiek "kā pa diedziņu" – te māte daba izspēlē kādu joku, te kāds no kompānijas biedriem vēlas kaut ko mainīt u.c. Taču tieši tāpēc ceļot ir tik aizraujoši! Lai varētu par piedzīvoto stāstīt arī citiem, iedvesmot būt drosmīgiem un nepadoties jebkādu grūtību un izaicinājumu priekšā.

Šajā rakstu izlasē iekļauti neparasti ceļojumu atmiņās, kurās nav aprakstīta tikai laiskošanās pie ūdens vai pilsētu apskate. Reāli piedzīvojumi ar reāliem cilvēkiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!