Dēvēta par viesmīlīgāko un sirsnīgāko Latvijas novadu un zilo ezeru zemi Latgale ir vieta, kur visi tiek mīļi gaidīti, pabaroti, padzirdīti, izklaidēti un vienmēr gaidīti atgriežamies. Tā kā brīvdienas Latgalē ir viena no lietām, ko vasarā noteikti vajadzētu izbaudīt katram, piedāvājam bagātīgu ideju klāstu no "TurismaGida" rakstu un padomu arhīva, lai iedrošinātu ikvienu apceļot Latviju.

Latgale noteikti ir slavena ar savu kulināro mantojumu un gardumiem – speķītis, kas kūst uz mēles, gardas un bagātīgas lauku tortes, zuši, guļbešņiki vai groziņš ar meža zemenēm un mellenēm – tas viss ir atrodams Latgalē. Vairāk par kulinārā mantojuma vietām šajā novadā lasiet šeit un šeit.

Latgale var lepoties ar skaistiem, iekoptiem dārziem un lielām saimniecībām, kā arī interesantiem objektiem, kur paciemoties. Piemēram, Preiļos ir vīngliemežu ferma, bet pie Daugavpils - zoodārzs, arī zirgaudzētavas ar lepniem rikšotājiem vēl atrodamas Latgalē.

Foto: Publicitātes foto

Zilo ezeru zeme var lepoties arī ar greznām pilīm un muižām – Lūznavas, Preiļu, Malnavas, Červonkas vai Krāslavas pilis ir tikai dažas no tām, – kā arī skaistiem dabas objektiem – Daugavas lokiem, Naumernes valni, dabas parkiem un takām.

Tāpat nevar nepieminēt Latgales brīnišķīgās baznīcas. To apskate vien var būt ceļojuma vērta.

Bet īsta vasara nebūtu pilnīga bez kārtīgas peldēšanās un makšķerēšanas, kam ezeri un upītes Latgalē ir īsti piemērotas.

Lūk, pulka ideju, kas noderēs plānojot atpūtu Latgalē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!