Foto: Publicitātes foto

Šī vasara ir bijusi kā radīta ceļojumiem pa Latviju. Kāpēc gan atlikušajā laikā nedoties Rēzeknes virzienā? Tur ikviens atradīs, kā atpūsties no ikdienas – neatkarīgi, vai tā būtu aktīvā atpūta, kultūras baudījums vai vienkārša atrašanas dabā.

Lūk, 10 idejas, kā pavadīt laiku Rēzeknes pusē!

Rēzeknes Olimpiskā centra āra peldbaseins

Ja vēlies noķert dienvidu kūrorta sajūtu tepat Latvijā, vari apsvērt došanos atvērtā tipa peldbaseina virzienā. 25 metru garajā āra baseinā ar sešiem celiņiem vienmēr tiek uzturēta nemainīga temperatūra: +27 grādi pēc Celsija. Turpat atrodas arī sauļošanās terase, kafejnīca, kā arī bērnu baseins (+29 grādi pēc Celsija) ar slidkalniņu.

Baseina darba laiks, kā arī cenas apmeklējumam pieejamas šeit.

Foto: Publicitātes foto

Noskaņu kino Latgales vēstniecības GORS Jumta terasē

Nu jau kādu laiku Latgales Vēstniecībā GORS iespējams baudīt kino katru dienu, koncertus – sestdienās, kā arī notvert īpašu sajūtu piektdienu kino vakaros uz Jumta terases. Tie ir īpaši vakari, ar īpašu noskaņu, kas ļauj ne vien baudīt izcilu kino ar gardiem atspirdzinājumiem, bet arī novērtēt Rēzeknes pilsētas panorāmu saulrieta krāsu pavadījumā.

Pilnvērtīgam kultūras baudījumam iespējams arī doties ekskursijā vai izlaušanās/orientēšanās spēlē pa koncertzāli, kā arī baudīt mākslas izstādes pirmā stāva foajē.

Jaunumiem interesenti aicināti sekot līdzi GORS mājaslapā.

Foto: Publicitātes foto

Rēzeknes Olimpiskā centra ledus halle

Vai vasara tev jau ir gana? Ja tā, vari doties uz Rēzeknes ledus halli, kur ziemas sporta veidu burvību iespējams baudīt neatkarīgi no gadalaika un laikapstākļiem! Tur tiek aicināti visi slidot gribētāji – gan tie, kas jau aizmirsuši bērnībā apgūtās slidošanas prasmes, gan tie, kas nekad iepriekš nav stāvējuši uz slidām. Protams, arī aizrautīgie slidotāji!

Olimpiskā centra "Rēzekne" ledus hallē slidot var gan ar savām slidām, gan iznomāt tās uz vietas. Pieredzējušiem slidotājiem būs iespēja uzasināt savas slidas, savukārt iesācēji var iznomāt īpašus slidošanas apmācības trenažierus – "lācīšus".

Slidošanas laiki un cenas atrodami šeit.

Foto: Publicitātes foto

Rēzeknes Zaļās sinagogas stāsti

Rēzeknes Zaļā sinagoga atrodas pašā vecpilsētas sirdī un glabā stāstus un liecības par ebreju kopienas atstāto mantojumu pilsētā. Tā ir vissenākā koka ēka pilsētā (celta 1845. gadā) un vienīgā no 11 sinagogām, kas saglabājusies līdz mūsdienām. 2016. gadā Zaļā sinagoga tika renovēta un šobrīd piedāvā apskatīt tās atjaunoto unikālo iekārtojumu.

Foto: Publicitātes foto

Uzzini vairāk šeit.

Krasta ielas promenāde Rēzeknē

Viena no pilsētas dabas bagātībām ir Rēzeknes upe, kas 10 kilometru garumā izvijusies starp septiņiem pakalniem. Šobrīd galvenā upes rota ir nesen izveidotā upes promenāde, kas savieno Olimpisko centru "Rēzekne" un Latgales vēstniecību GORS un kas strauji kļuvusi par pilsētnieku iecienītu pastaigu vietu. Tās visā garumā netrūkst mierpilnu dabas stūrīšu, gleznainu skatu un atpūtas vietu.

Posmā no Dārzu ielas tiltam līdz Olimpiskajam centram "Rēzekne" pieejama virtuāla izziņas spēle "Pret Straumi", kas būs lieliska izdevība piepildīt pastaigu ar dažādiem uzdevumiem un jauniem faktiem par Rēzeknes upi. Tā īpaši patiks dabas tūrisma cienītājiem, un būs piemērots nesteidzīgiem izbraucieniem ar velosipēdiem un elektroskūteriem.

Foto: Publicitātes foto

Pērļu grūbu ēdieni gardēžiem

Vai vēlies izbaudīt tradicionālās grūbas neordināros un mūsdienīgos ēdienos? Kā būtu ar grūbām ar garnelēm un ķirbju mērci vai varbūt pērļu grūbu saldo ēdienu ar rumu?

Ja izklausās vilinoši, tad vari izbaudīt gastronomisko piedāvājumu gardēžiem "Izgaršo Rēzekni caur grūbām". Tā ir iniciatīva, kuras īstenošanas gaitā pilsētas ēdināšanas uzņēmumi ir izstrādājuši un savās ēdienkartēs iekļāvuši īpašus pērļu grūbu ēdienus, kuri ļauj paskatīties uz reģiona tradicionālo kulināro mantojumu mūsdienīgā gaismā.

Foto: Publicitātes foto

Viss piedāvājums pieejams šeit.

Dzīvnieki mini zoo "Rozīte"

Pavisam netālu no Rēzeknes iespējams uz mirkli nokļūt putnu un dzīvnieku pasaulē. Mini zoo "Rozīte" ir eksotisko putnu un pundurdzīvnieku privātā kolekcija, kas papildināta ar dažādām skulptūrām, strūklakām un interesantiem vides objektiem. Tā kā tur pieejamas arī piknika vietas un bērnu rotaļu laukums, tā būs piemērota vieta ģimenes atpūtai.

Vairāk par mini zoo uzzini šeit.

Viss ap un par kaņepēm fermā "Obelisk Farm"

"Obelisk Farm" ir ģimenes saimniecība, kurā ar lielu mīlestību tiek audzētas kaņepes. Tām tur noteikti ir galvenā lomā, tā kā saimnieki ir iemācījušies kaņepes izmantot gan uzturā, gan pārstrādāt dažādos ikdienā noderīgos priekšmetos un pat izmantot celtniecībā. Ar visām iegūtajām zināšanām saimnieki labprāt dalīsies ar saviem viesiem, ļaujot apmeklēt gan Kaņepju muzeju, skolu un veikaliņu, kurā var iegādāties saimniecībā tapušu produkciju.

Foto: Publicitātes foto

Saimniecībā iespējams ne tikai uzzināt par kaņepju audzēšanu, bet arī tās nogaršot. Vairāk par "Obelisk Farm" lasi šeit.

Asas izjūtas veikborda trasē "GoWake"

"GoWake" ir burvīga atpūtas vieta nesen labiekārtotajā Kovšu ezera (arī Rēzeknes ezers) krastā, Rēzeknes pilsētas dienviddaļā, gandrīz pašā pilsētas centrā. Veikparka trases garums ir 200 metri, braucamā daļa 160 metri, kas ir vērā ņemams attālums starp torņiem un kikeriem, lai brauciens visu laiku ir intensīvs un interesants. Mierīgāku triku cienītājiem sortimentā ir arī SUP dēļi un ūdens bumbas.

"GoWake" cenas un piedāvājums atrodams šeit.

Foto: Publicitātes foto

Burāšanas prieks Rāznas ezerā ar "Buru Guru"

Lai kļūtu par jūrasbraucēju, nav jābrauc uz jūru! "Buru Guru" piedāvā iespēju kļūt par jūrasbraucēju ar eleganto sarkankoka buru jahtu tepat, Latgales jūrā – Rāznas ezerā. Izbaudi atpūtu vienā no skaistākajām Rāznas vietām – salām bagātajā Čornajas līcī!

Foto: Publicitātes foto

Ja esi gatavs piedzīvojumam, vari pievienoties kādam no grupu braucieniem, kas tiek regulāri izsludināti "Buru Guru" feisbuka lapā vai rezervēt savu braucienu pa tālr. 29833890. Plašāku informāciju meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!