Foto: Shutterstock
Aktīvā tūrisma sezona Dienvidkurzemē šogad tiks atklāta 23. aprīlī Pāvilsotā – pavasara laivošanas svētkos "Sakas pumpurs 2022", un šogad pasākuma dalībniekiem būs iespēja laivot pa Sakas un Tebras upēm. Savas komandas var pieteikt līdz 20. aprīlim.

Svētku mērķis ir popularizēt Dienvidkurzemes novadu ne tikai kā tūrisma galamērķi, bet arī kā ūdenstūrisma un aktīvās atpūtas vietu. Visa pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja izbaudīt Sakas un Tebras upju krāšņumu un gūt zināšanas par Dienvidkurzemes novadu, tā apkārtni un dabas bagātībām. Pasākuma laikā būs jāpilda dažādi atraktīvi uzdevumi.

Pasākuma noslēgumā notiks grupas "Starp divām skrūvēm" koncerts un tiks apbalvotas veiklākās un erudītākās sešas komandas un trīs komandas, kuras būs krāšņāk un radošāk sevi ietērpušas.

Starta vieta būs Tebras upe "Kalnenieku tilts" – sākums paredzēts pulksten 11, bet pulcēšanās un reģistrēšanās sāksies stundu agrāk – no pulksten 10. Šoferi savu transportlīdzekli varēs atstāt pie Pāvilostas pagasta pārvaldes, Dzintara iela 73 un ar bezmaksas autobusu aizbraukt līdz starta vietai. Finišs – Pāvilostas promenādē.

Lai piedalītos, izveido komandu un izdomā nosaukumu; izplāno, vai brauksi ar savu peldlīdzekli vai vēlēsies to nomāt un aizpildi pieteikuma anketu šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!