Foto: Publicitātes foto
Jūlijā iespējams piedalīties pārgājienu cikla "Sajūti vasaru Jelgavā!" tematiskajos pārgājienos, lai baudītu vasaru un iepazītu Jelgavas vēsturi. Noslēdzošais cikla pārgājiens "Seno Jelgavu meklējot" notiks 30. jūlijā pulksten 11, informē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Pēdējais pārgājiena posms norisināsies gides Innas Altuhovas pavadībā, un interesenti varēs noklausīties gides stāstījumu par seno Jelgavu – kādreizējo ziedošās Zemgales un Kurzemes hercogistes galvaspilsētu – un ostas pilsētu.

Pēc Otrā pasaules kara Jelgava zaudēja savu identitāti un pārbūves rezultātā ieguva jaunu izskatu. Liela daļa ielu tika pārplānotas un mainīja savu vēsturisko izskatu, bet caur gides stāstiem būs iespēja iztēlē uzburt senās Jelgavas kādreizējo tēlu un varenās ēkas. Ekskursijas laikā, izmantojot senās pilsētas kartes un attēlus, varēs arī saskatīt saikni starp pagātni un mūsdienām.

Senās Jelgavas "meklējumi" sāksies no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa. Tālāk pārgājiena dalībnieki dosies pāri Driksas tiltam pie Jelgavas pils, tad uz pilsētas centrālo daļu – Lielo ielu, Uzvaras ielu, Katoļu ielu, uz Jāņa Čakstes bulvāri. Aktivitātes laikā paredzēts apmeklēt arī Ugunsdzēsības ekspozīciju. Pārgājiena ilgums – līdz četrām stundām un maršruta garums – apmēram 3,5 kilometri.

Dalība pārgājienā ir bez maksas. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc iepriekš jāpiesakās, rakstot uz e-pastu tic@tornis.jelgava.lv vai zvanot pa tālruņa numuru 63005447.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!