Slēpošana, slidošana, nūjošanas nodarbības vai kāda no dabas takām nesteidzīgai pastaigai – ziemas mirdzoši baltais sniegs un saules stari, kas ļauj iegūt pirmo iedegumu, tā vien aicina izbaudīt aktīvu atpūtu Jūrmalā. Lūk, daži tūrisma informācijas centra ieteikumi, kur to baudīt.

Distanču slēpošanas trases

Slēpošanas cienītājiem Jūrmalas pilsētas pludmalē no Lielupes līdz Jaunķemeriem izveidota klasiskajai distanču slēpošanai paredzēta trase 22 kilometru garumā.

Īsāka trase slēpošanai slidsolī ved no Dzintaru koncertzāles Turaidas ielā līdz Tirgoņu ielai Majoros, kur izveidota kilometru gara, tumšajā diennakts laikā izgaismota pastaigu taka.

Savukārt Dzintaru mežaparkā pieejama divus kilometrus garā distanču slēpošanas trase, kas paredzēta slēpošanai gan klasiskajā, gan slidsolī. Dzintaru mežaparks apmeklētājiem atvērts katru dienu no pulksten 9 līdz 22. Vakaros parks ir izgaismots.

Slidotava Majoros

Slidošanas priekus iespējams baudīt gan daudzviet, kur no sniega attīrītas aizsalušās ūdenstilpnes, piemēram Ķemeru sanatorijas parkā vai kādā Lielupes attekā, gan publiskajā slidotavā – daļēji atklātā sporta hallē Majoru sporta laukumā Rīgas ielā 1. Ledus hallē noteiktos laikos darba dienās un brīvdienās var slidot mūzikas pavadījumā, kā arī slidot ar hokeja nūjām. Var ņemt līdzi savas slidas vai nomāt slidas hallē.

Maksa par slidošanu slidotavā ir trīs eiro stundā, skolēniem un pensionāriem – 1,50 eiro, bērniem līdz 7 gadu vecumam slidošana ir bez maksas. Aktuālāko informāciju par slidotavas darba laiku un ledus noslodzes grafiku var apskatīt mājaslapā www.jssc.jurmala.lv sadaļā Majoru sporta laukums.

Nūjošanas nodarbības

Jūrmalā svētdienās iespējams apmeklēt nūjošanas nodarbības trenera vadībā. Nūjošana Kauguros notiek svētdienās no pulksten 10 līdz 11.30, tikšanās pie Kauguru glābšanas stacijas Kapteiņa Zolta ielas galā pie izejas uz pludmali, savukārt no pulksten 12.30 līdz 14 nodarbības notiek Dubultos, tikšanās Baznīcas ielas galā pie izejas uz pludmali. Dalība nodarbībās un inventārs – bez maksas.
Nodarbības vada sertificēts nūjošanas treneris Māris Romanovskis. Vairāk informācijas pa tālruni 27717372.

Pastaigu maršruti Jūrmalā

Foto: F64

Jūrmalas daba ir lieliski piemērota īsākām un garākām pastaigām, ar plašām iespējām pastaigas maršrutā iekļaut kūrortpilsētā apskatāmos dabas un kultūrvēsturiskos objektus, kas ļauj ne vien izkustēties, bet arī uzzināt daudz jauna.

Pastaigā pa senāko Jūrmalas daļu – Buļļuciemu – var izstaigāt pilsētas brīvdabas muzeju, priežu meža ieskauto Ragakāpas dabas parku, balto smilšu pludmali, savukārt atpakaļceļā apskatīt arhitektūras un mākslas pieminekļus kūrortpilsētā. Vairāk par dabas takām Jūrmalā lasiet šeit.

Pastaigai izvēloties Jomas ielu, ieteikums to iziet līkločiem, iegriežoties mazajās šķērsieliņās, lai apbrīnotu tur esošās arhitektūras pērles un skulptūras, kā arī apskatot izstādes un ekspozīcijas Jūrmalas kultūras centrā, Jūrmalas pilsētas muzejā un Raiņa un Aspazijas vasarnīcā. Par interesantiem Jūrmalas arhitektūras objektiem lasiet šeit.

Kaugurciema maršruts "aicina" pastaigā pa pludmali izbaudīt īpašo meža un jūras gaisu, uzmeklēt Kauguru dižozolu un apmeklēt 1919. gada Latvijas valsts brīvības cīnītājiem veltīto kapteiņa Zolta pieminekli.

Izturīgākie pastaigu cienītāji aicināti izstaigāt Jūrmalu no dzelzceļa stacijas "Lielupe" līdz pat Ķemeriem, ceļā aplūkojot Jūrmalai raksturīgo koka arhitektūru, iziet Jomas ielu, apmeklēt Aspazijas māju un mākslas staciju "Dubulti", kā arī Raiņa priedes. Ja pietiek izturība, var turpināt pastaigu un izbaudīt dabas krāšņumu, izstaigājot Slokas ezera dabas taku, Melnalkšņu dumbrāja taku un Ķemeru vēsturisko parku.

Sīkāk par pastaigu maršrutiem iespējams uzzināt mājaslapā www.visitjurmala.lv.

Idejas, kur sasildīties

Arī Jūrmalas uzņēmēji ir sagatavojuši īpašus piedāvājumus aktīvās atpūtas cienītājiem. Atpūtnieku izvēlei – sātīgas maltītes vai gavēņa laika ēdienkartes piedāvājums Jūrmalas restorānos un kafejnīcās, kā arī sasildīšanās un labsajūtas uzlabošana kādā no kūrortviesnīcu spa. Informācija par uzņēmēju īpašajiem piedāvājumiem mājaslapas www.visitjurmala.lv sadaļā "Īpašie piedāvājumi", stāsta Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Inese Krieviņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!