Foto: F64
Talsu novadā meklējams brīnišķīgs dabas objekts, kas prot savaldzināt – tā ir Abavas rumba.

Abavas rumba ir Abavas upes ūdenskritums, kas ir unikāls un ļoti skaists Latvijas dabas objekts. Ūdenskritums ir plaši apmeklēts visos gadalaikos, tomēr visvairāk apmeklētāju ir vasaras mēnešos. Ūdenskritums ir 35 metrus plats un aptuveni 1 metru augsts.

Ūdens dziļums ap ūdenskritumu nav liels, tāpēc vasarā lieliski piemērots maziem bērniem un ūdens pastaigām. Paejoties pa straumi uz augšu, ūdens dziļums palielinās, un upe kļūst piemērota arī tiem, kas prot un vēlas peldēties, jau iepriekš stāstīja "Tūrisma Gids".

Abavas rumbas tiešā tuvumā ir izveidota atpūtas vieta. Tur iespējams ne tikai baudīt ūdenskritumu un tā dabiskās masāžas, bet arī apmesties, kurināt ugunskurus, izklaidēties un atpūsties. Plašāk par atpūtas iespējām apkārtnē šeit. Savukārt ko vēl apskatīt Talsu novadā, atradīsi te.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!