Foto: Mihails Ignats, aerolatvija.lv
Pienācis ilgi gaidītais vasarīgais laiks, kad daudzi plāno doties laukā no mājas, lai aptūstos un iepazītu jaunas, neredzētas vietas. Turklāt tādas var atrast tepat mums līdzās - Ogres novada TIC 12.jūlijā aicina doties neaizmirstamā ceļojumā pa Ogres novadu, iedrošinot saskatīt ģeniālo un burvīgo tepat Latvijā.

Pirmā no ekskursijām ceļojumu ciklā "Iepazīsti Ogres novadu!" noritēs 12.jūlijā. Ogres novada iepazīšanas sākumpunkts ir Ogresgals un Suntažu pagasts un to izpēte. Tikšanās vieta - Ogresgala tautas nams, izbraukšanas laiks - plkst.11.00. Tūrē jādoas ar personīgajiem transportlīdzekļiem.

Dodoties uz Ogresgalu, ceļotāji gūs ieskatu ogresgaliešu dzīvē, sākot ar padomju gadiem, līdz pat mūsdienām. Tiks aplūkoti dažādi kultūrvēsturiski, vienkārši skaisti vai pagastam nozīmīgi objekti. Ceļš turpināsies uz Suntažu pagastu, kur ceļotāji būs aicināti izzināt vietas vešturi, aplūkot interesantus un vēsturiski nozīmīgus objektus.

Atmiņu stāstījumā par Ogresgalu un Suntažiem dalīsies pagastu pazinējas, vēstures entuziastes un ilggadējas pagastu iedzīvotājas - Daina Čalpa no Ogresgala un Dzidra Sproģe no Suntažiem.

Tie, kuri ceļojumu nevarēs sākt Ogresgalā, laipni aicināti pievienoties Suntažos. Tikšanās laiks te ieplānots ap plkst. 13:00 pie kultūras nama.

Pēc tūres Suntažos būs kopīgs pikniks, kad ceļinieki varēs dalīties iespaidos un sniegt priekšlikumus, kā uzlabot turpmākos ceļojumus ekskursiju ciklā. Līdzi jāņem uzkodas pašu maltītei. Gardi ieturēties varēs arī kādā no Suntažu kafejnīcām - "Sajūtu dārzs" vai "Akmeņkrogs".

Visi tūres vadītāja pakalpojumi - bez maksas.

Ekskursijas dalībnieku skaits tiek rūpīgi plānots, tāpēc lūgums savu dalību pieteikt laikus, līdz 10.jūlijam, pa tālruni 65071883 / 29491685, e-pastu info@latvijascentrs.lv (jānorāda vārds, uzvārds, tālruņa numurs), var pieteikties personīgi Ogres novada Tūrisma informācijas centra birojā - Brīvības ielā 12a, Ogrē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!