Foto: Jēkabs Andrušaitis

Sestdien, 13. februārī, pulksten 11 biedrība "Jauniešu vētra" sadarbībā ar "Purvu bridējiem" īsteno dabas izziņas gājienu ar purva kurpēm Saklauru purvā Mazsalacas novadā.

Purvs ir maģiska vieta, asociācijas par to ir dažāds – noslēpumains, bīstams, "uzmanies, kur liec kāju". Tomēr tā ir arī interesanta un neparasta pasaule, ko plāno iepazīt jaunieši kopā ar pētniekiem. "Purvu bridēji" pastāstīs, kas jāņem vērā, esot purvā, un to, kas purvs tāds ir.

Purvs ziemā pārsteidz un iepriecina ar savu brīnumskaisto sniegoto ainavu, plašo skatu, un, esot gana klusiem, iespējams iepazīties ar "vietējiem iedzīvotājiem", kam purvs ir mājvieta, stāsta Laila Skujiņa no biedrības "Jauniešu vētra".

Dalībnieku pulcēšanās līdz pulksten 11 pie Mazsalacas novada Tūrisma informācijas centra, Rūjienas ielā 1. "Kopīgi organizēsimies pa automašīnām un brauksim uz pārgājiena sākumpunktu. Iepazīsim un izpētīsim Mazsalacas novadā esošo Saklaura purva dienvidu daļu - Mazezeru, kas atrodas aptuveni 20 kilometru attālumā no Mazsalacas pilsētas," stāsta Skujiņa.

Pārgājienā paredzēta pusdienu pauze, ikviens aicināts paņemt līdz pusdienu paciņu un siltu tēju. Pārgājiena laikā neaizmirstiet arī par dzeramo ūdeni un kādu našķi enerģijai. Organizatori būšot sarūpējuši uzkodas un siltu tēju pēc pārgājiena.

Ģērbties ieteicams atbilstoši laikapstākļiem – vislabāk vēja izturīga jaka, ērti apavi, pārgājienu bikses, cepure, cimdi.

Dalība pārgājienā (ietilpst gids, purva kurpes, uzkodas pēc pārgājiena) 8 eiro un skolēniem 5 eiro. Pārgājiens īstenots, pateicoties Mazsalacas novada pašvaldības atbalstam.

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās – zvanot pa tālruni 26458267 (Laila) vai rakstot jauniesuvetra@gmail.com. Pieteikties pārgājienam var līdz 12. februārim pulksten 15. Dalībnieku skaits ierobežots.

Biedrība "Jauniešu vētra" un SIA "Purvu bridēji" ir jaunradītu un īstenotu studentu biznesa projektu konkursa "Radām Novadam" komandas.

Lūk, neliels ieskats pārgājienā ar sniega kurpēm pa Ķemeru purvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!