Sestdien, 25. oktobrī, Aizputē notiks "Draudzības velobrauciens", kura dalībnieki ar velosipēdiem apceļos un sportiskā garā izzinās Aizputes novada kultūrvēsturisko mantojumu. Velobrauciena sākums paredzēts plkst. 10.00, bet reģistrācija jau no plkst. 9.00 pie Aizputes novada sporta centra "Lejaskurzeme".

Aizputes novadā "Draudzības velobrauciens" aizsākās pirms pieciem gadiem pēc Jāņa Šalma iniciatīva un ar katru gadu pulcē aizvien vairāk interesentu. Šogad brauciens notiks Leģendu nakts priekšvakarā, tādēļ maršrutā iekļautas Klosteres, Štakeldangas, Aizputes mācītājmuiža, Cildu, Kazdangas un Rokaižu muižas. Īsu ieskatu muižu vēsturē brauciena laikā sniegs pētnieks Juris Zviedrāns.

Braucienu organizē Aizputes novada sporta centra "Lejaskurzeme" sadarbībā ar Aizputes novada Tūrisma informācijas un Mūžizglītības centru, Kazdangas pagasta pārvaldi un Kazdangas Tūrisma informācijas centru.

Vakara noslēgumā dalībnieki varēs apmeklēt Leģendu nakts pasākumus Apriķu muižā, Kalvenē Tāšu Padures muižā un Kazdangas muižas parkā (Grotā).
Vairāk informācijas: www.visitaizpute.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!