Foto: DELFI Aculiecinieks

Sestdien, 29. augustā, no pulksten 10 līdz 13 Krustkalnu dabas rezervāta apmeklētāju centrā (Madonas novada Mārcienas pagasta Dreimaņos) Dabas aizsardzības pārvalde aicina uz Sēņu dienu.

Pasākuma dalībniekiem būšot iespēja apmeklēt Krustkalnu dabas rezervātā augošo sēņu izstādi, uzklausīt Latvijas Dabas muzeja sēņu speciālistu - mikologu stāstījumu par pazīstamām un neparastām sēnēm, uzdot interesējošus jautājumus un dalīties ar sēņu ēdienu receptēm, pastāstīja pārvaldes pārstāve Inese Pabērza.

Jaunākie dalībnieki varēšot iesaistīties radošās aktivitātēs, veidojot un zīmējot sēnes, savukārt pieaugušie varēs pārbaudīt savas zināšanas, izspēlējot spēli „Atpazīsti sēnes”. Interesenti aicināti ņemt līdzi iepriekš salasītas sēnes, kuru nosaukumus vēlētos noskaidrot vai par kurām gribētu uzzināt ko vairāk.

Foto: Shutterstock

Sēņošana pasākumā gan nav plānota, bet plkst. 12 būšot iespēja Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieka pavadībā doties izzinošā pārgājienā dabas rezervāta teritorijā, Krāku avota dabas takā.

Krustkalnu dabas rezervāts ir viens no četriem dabas rezervātiem Latvijā, kas izveidots, lai aizsargātu Latvijai raksturīgo mežu un ūdeņu ekosistēmu kompleksa bioloģisko daudzveidību, skujkoku mežus uz osveida reljefa formām, ar saldūdens kaļķiem saistītos biotopus un sugas, kā arī rezervāta ainavu un kultūrvēsturiskās vērtības apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!