Foto: DELFI

Svētdien, 14. jūnijā, projekta "Radām novadam" Vidzemes Augstskolas komanda "Jauniešu vētra", kas darbojas Mazsalacas novadā, aicina krāt enerģiju un pozitīvās emocijas, pievienojoties vienas dienas pārgājienā uz dabas liegumu "Ziemeļu purvi" esošo Saklaura (Oļļas) purvu un Ramatas Lielezeru.


Dalībnieku pulcēšanās līdz pulksten 10 pie Mazsalacas novada Tūrisma informācijas centra, Rīgas ielā 1.

Ziemeļu purvi ir dabas liegums, Natura 2000 teritorija, putniem nozīmīga, pārrobežu Ramsāres (konvencija ar mērķi nodrošināt visa veida mitrāju aizsardzību un saprātīgu izmantošanu) vieta, kas ietilpst Ziemeļvidzemes biosfēras. Purvi apvieno Alojas novada Staiceles un Mazsalacas novada Ramatas pagastu. Ziemeļu purvi, ietverot Saklauru purvu, veido vienu no lielākajiem cilvēka darbības neskartajiem sūnu purvu kompleksiem Baltijas valstīs.

Dabas draugiem un pētniekiem, pārgājiens būšot iespēja doties prom no trokšņiem un ieklausīties dabā, plašāk atvērt acis un aplūkot purvainās vietas, kas pievilcīgas ikvienam, kas spēj novērtēt dabas klātbūtni, sola organizatori.

Pavadošais gids pārgājienā būs dabas pētnieks, biologs Emīls Rusovs, Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes absolvents, kas izglītos dalībniekus par redzamo purva ainavu un tur sastopamajām dzīvotnēm.

Lai piedalītos pasākumā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni 20067030 (Ilze) vai rakstot jauniesuvetra@gmail.com. Pieteikties pārgājienam var līdz 12. jūnijam. Aicinām sazināties arī jautājumu gadījumā.

"Dalība pārgājienā ir bez maksas, kooperēsimies ar automašīnām, lai varētu nokļūt uz purvu. Pārgājiena pauzē iecerēts ugunskurs, tāpēc aicinām līdzi paņemt pusdienas, kā arī pēc izvēles, ko uz ugunskura cepjamu. Organizatori parūpēsimies par dažiem kopīgiem našķiem uz ugunskura," sola "Jauniešu vētra".

Ģērbties viesiem ieteikts atbilstoši laika apstākļiem, vislabāk vēja un lietus izturīga jakā un gumijas zābakos.

Pasākums tiek īstenots projekta „Mazsalacas dabas atklājēji” ietvaros, kuru finansiāli atbalsta Mazsalacas novada pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!