Foto: PantherMedia/Scanpix

Aktīvā tūrisma portāls Pargajieni.lv jau sesto gadu pēc kārtas rīko stopēšanas maratonu "Piedzīvojumu meklētājs 2014″. Stopēšanas trakums norisināsies 2.-3. augustā, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Šogad stopēšana notiks pa diviem dažādas grūtības pakāpes maršrutiem. Amatierklasē maršruts šāds: Rīga - Saulkrasti - Ainaži - Staicele - Aloja - Valmiera - Rūjiena - Eriņi. Kopā ap 240 km un 6 kontrolpunkti. Profesionāļu klasē maršruts šāds: Rīga - Saulkrasti - Ainaži - Ikla - Pērnava - Moizakila - Karksi-Nuija - robežpunkts "Unguriņi" - Rūjiena - Eriņi. Kopā ap 300 km un astoņi ontrolpunkti.

Šī gada starta vieta būs stratēģiski ļoti ērtā vietā. Starts Jaunciema gatvē pie Carnikavas pagrieziena laivu bāzē "Langas laivas". Šoreiz stopēt varēšot sākt jau apmēram 100 metrus no starta vietas.
Šogad finišs paredzēts dažus kilometrus no Rūjienas pilsētas centra Naukšēnu novada Ķoņu pagastā Eriņu mototrasē. Dalības maksa pieci eiro no personas. Šajā summā iekļauta telšu vieta, pirts un duša, ēdiens un visi nepieciešamie izdales materiāli, kas būs vajadzīgi uzdevumu veiksmīgai izpildīšanai. Līdzi jāņem teltis, guļammaisus un citus tūristu rīkus, lai finišā nebūtu jāsalst un jāguļ gluži zem klajas debess. Tas viss noderēšot arī tad, ja nakts vidū kāds sapratīs, ka tālāk vairs netiek un vēlēsies turpināt maratonu no rīta. Tāpat noteikti neaizmirstiet uzlādēt savus telefonus, jo rīkotāji ik pa laikam centīsimies dalībniekus sazvanīt un uzzināt, kā veicas. Līdz jāņem arī visa veida kartes, kas var noderēt veiksmīgai ceļošanai pa apkārtni. 
Pieteikties maratonam var līdz 1. augusta plkst. 21:00. Līdz 28. jūlijam pieteiktas jau sešas komandas. 
Vairāk info par stopēšanas maratona norisi un pieteikšanos pa e-pastu janis@pargajieni.lv vai tālruni 26980327.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!