Foto: LETA
Tūrisma portāls www.atputasbazes.lv rīko vasaras tūrisma ralliju– brīvdienu izbraucienu "Labo pirātu reiss" un aicina izpētīt Kurzemes jūras piekrasti. Tā portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Tūrisma rallijā tiks meklētas kuršu jūras braucēju pēdas, raudzīts, kā klājas lībiešu ciemos, pārbaudīts, ko var saskatīt no piekrastes bākām, saklausīts, kā dun Kurzemes meži, kādas dabas un vēstures bagātības tur rodamas un vēl daudz kas cits, sola projekta vadītājs Egīls Miķelsons.

"Arī  šajā reizē neiztikt bez leģendām - arī par leģendām apvītajiem kuršu pirātiem. Zinām taču no seniem laikiem nākušo dāņu vikingu teicienu: Dievs, sargi mūs no kuršiem! Tad nu slavenie pirāti, kas nu jau kļuvuši par labajiem jūrniekiem, tūrisma rallija dalībniekus pavadīs Engurē, Mērsragā, Rojā, Kolkā, Mazirbē, Dundagā un Talsos," stāsta tūrisma rallija organizātore Ināra Rasmane. 

Tūrisma rallijs - brīvdienu izbrauciens ir brīvdienu ekskursija pēc www.atputasbazes.lv sastādītā maršruta, kur katra komanda iesāk startu Šlokenbekas muižā, saņem rīkotāju izdotos ceļvežus un brauc uz kontrolpunktiem un vēl citiem tūrisma objektiem (ātrumam un ceļā pavadītajam laikam nav nozīmes!), apskatot un iepazīstot Ziemeļkurzemi.

Katra komanda kontrolpunktos veic kādu atraktīvu (jautru, asprātīgu, darbīgu, izzinošu u.t.t.) uzdevumu (parasti 5 - 10 min. robežās), saņem savus godam nopelnītos punktus (ko atzīmē ceļvedī) un dodas uz nākamo kontrolpunktu. Dienas beigās - finišā pirms pasākuma noslēguma vakara punktu tabulas tieknodotas apkopošanai. 

Detalizētāka informācija portāla  www.turismarallijs.lv  sadaļās.

Piedalīties var ikviens, kura rīcībā ir vieglā automašīna, busiņš, motocikls vai pat velosipēds. Protams, ikvienam transportlīdzeklim jāatbilst CSDD noteikumiem. Ātrumam te nebūs nozīmes, jo tūrisma rallijs ir brīvdienu izbrauciens, kur galvenais - redzēt un iepazīt, nevis sporta sacensības. Tā ir atpūta un lieliski pavadīta diena, uzzinot ko jaunu un iepazīstot to, kas varbūt nedaudz piemirsies vai nav bijis pietiekami pamanāms. "Protams, būs arī uzvarētāji pēc apmeklējamajos objektos iegūto punktu skaita, taču centīsimies turpināt tradīcijas un patīkamas balvas tiks pasniegtas dažādās nominācijās!" aicina pasākuma režisore Anita Grīniece.


  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!