Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 10. augustā, Talsu novada Spārē notiks jau 6. Dullās Paulīnes sēņošanas čempionāts. Aicināts esot ikviens, kam ir groziņš un nazis, jo šī būšot laba iespēja iepazīt plašos dzimtenes mežus un to daudzveidību.

Plkst. 10.00 visi čempionāta dalībnieki tiksies Spāres centrā, kur tiks dots starts sēņu lasīšanai, bet pirms tam ikviens saņems instruktāžas, nelielu karti un ceļamaizi. Savukārt meža guvumus atrādīt un nosvērt visi pulcēsies plkst. 13.00 Spāres muižā.

Spārē meži tikpat kā pa durvīm nāk iekšā, un, ja labs sēņu gads, sēnes pašas grozos lecot, stāsta organizatori. Bet šogad esot sausa vasara? Sēnes pamaz? Dullai Paulīnei, Līzbetei un Fredim par to esot maza bēda, jo viņi zina, ka mežā vienmēr kaut ko var atrast. “Arī divas sēnes ir sēnes, un kāda sauja smaržīgu meža ogu ir īsta dāvana dvēselei un vēderam,” uzskata pasākuma organizatore Tabita Kalniņa, Spāres tautas nama vadītāja, viņa arī Dullā Paulīne. “Noformējums dalībniekiem - apģērbā saglabājot Paulīnes un Līzbetes ģērbšanās stila īpatnības. Nebaidietiess eksperimentēt ar sēņotāju ietērpa pēdējās modes tendencēm,” iesaka T. Kalniņa.

Pilni grozi vai tukši. Katrs tiks mērīts, svērts un uzlielīts. Pēc labi padarīta darba čempionāta dalībnieki saņems tradicionālas pateicības dāvaniņas no Paulīnes īpašajiem krājumiem un Dullās Paulīnes virtuves pārsteigumus, bet sirds un gara uzmundrinājumam paredzēta dāsna humora deva no Vandzenes amatierkolektīviem.

"Tās dullās Paulīnes dēļ" ir 1979. gada latviešu spēlfilma. Filmas režisore ir Vija Ramāne, un to par klasiku padarījis latviešu teātra vecmeistaru zieds - Lilita Bērziņa (Paulīne), Lidija Freimane (Līzbete) un Ēvalds Valters (fotogrāfs). Filma uzņemta Rīgas Kinostudijā pēc Vizmas Belševicas tāda paša nosaukuma stāsta motīviem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!