Sestdien, 7. novembrī, Jūrkalnē, "Ozoliņos", no pulksten 10 līdz 20 notiks piektais festivāls jūras makšķerēšanā no krasta un Latvijas čempionāts jūras makšķerēšanā tautas klasē. Pasākuma galvenais tiesnesis būs Egīls Draudiņš, pastāstīja Ventspils novada pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Sacensībās piedalīšoties komandas ar diviem dalībniekiem. Katrai komandai krasta joslā ierādīšot darbības zonu 40 metru platumā. Dalībnieki drīkstēs ūdenī iebrist ne dziļāk, kā to pieļauj īsie zābaki, tātad līdz celim. Augstāko vietu Latvijas čempionātā iegūs komanda ar lielāko loma svaru. Vienāda svara gadījumā priekšrocība būs komandai, kuras lomā ir mazāks zivju skaits.

Komandas, kas izcīnīs pirmo, otro un trešo vietu, apbalvošot ar piemiņas kausiem, čempionu medaļām un balvām. Tikšot pasniegta balva par atraktīvāko makšķerēšanas vietas iekārtojumu, būšot arī citas pārsteiguma balvas, sola organizatori. Sacensību rezultāti palīdzēšot noteikt kandidātus Latvijas izlasei jūras makšķerēšanā.

Festivāla mērķis ir jūras zivju makšķerēšanas popularizēšana plašās makšķernieku masās, pieredzes apmaiņa, arī vides aizsardzības un tās sakopšanas popularizēšana makšķernieku vidū.
Festivālu organizē ir SIA "Salmo", Latvijas čempionāta sacensības – Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija un SIA "Salmo", sadarbojoties ar Ventspils novada pašvaldību un Jūrkalnes pagasta pārvaldi.

Vairāk informācijas: www.ventspilsnovads.lv

Ko apskatīt Ventspilī un tās apkārtnē, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!