Vasaras izskaņā Ogrē tika atklāts Baltijā lielākais klinšu kāpšanas tornis, kas piesaistīja lielu uzmanību ne vien aktīvas atpūtas mīļotāju vidū. Par aktīvākām brīvdienām sāka domāt arī laiskie atpūtnieki. Jāteic, Ogrē ir visai plašas aktīvas atpūtas iespējas – gan klinšu kāpšana, gan pastaigas pa parkiem, gan disku golfa spēlēšana un pat izjādes ar zirgiem. Atliek vien izvēlēties sev piemērotāko.

Klinšu kāpšanas tornis


Pārbūvējot 20. gadsimtā celto ūdenstorni, Ogrē izveidots Baltijā lielākais klinšu kāpšanas tornis. Tā ir interesanta ideja, kā pārvērst pamestus industriālos objektus par pieprasītiem tūrisma galamērķiem. "20 līdz 24 metrus augstā, 1050 kvadrātmetru platībā izbūvētā klinšu kāpšanas siena paredzēta sportistu, kalnu tūristu, alpīnistu un citu interesentu treniņiem. Līdztekus lielajai sienai izbūvēta arī mazāka – 2,5 – 4,5 metrus augsta (145 kvadrātmetru platībā) kāpšanas siena bērniem un jauniešiem," informē Ogres novada Tūrisma informācijas centrs. Savukārt, lai kāpšana būtu droša, ieklāts amortizējošs segums, kas pasargā no traumām.

Foto: Ogres novada pašvaldības arhīvs

Zilie kalni

Zilie kalni ir kļuvuši par īstu Ogres simbolu. Jau 20. gadsimta sākumā Ogre bija visai iecienīta kūrortpilsēta, bet Zilie kalni iecienīta viesu atpūtas vieta. Kaut arī 20. gadsimta otrajā pusē kalni vairs nebija tik iecienīti, tomēr mūsdienās tie atkal kļuvuši par populāru galamērķi. Šeit var doties garākos un īsākos pārgājienos pa takām, kas vijas cauri priežu mežam līdz pat Dubkalnu karjeram. Turklāt takas ir piemērotas arī riteņbraucējiem – var mest loku apkārt teju visai kalnu teritorijai vai izbraukāt krustām un šķērsām mežu. Savukārt tie, kam nav sava velosipēda, var iznomāt elektrovelosipēdu.

Asāku izjūtu meklētāji var kāpt tornī, kura augstums ir 30 metri (jāņem vērā arī tas, ka pats tornis atrodas uz kalna, tāpēc kopējais augstums ir vēl iespaidīgāks). No torņa paveras brīnišķīgs skats uz priežu mežu, pilsētu un Daugavu.

Foto: F64

Aktīvākie atpūtnieki var izmēģināt pastaigas pa "Milžu takām", kas ved pa koku galotnēm. Taku var apmeklēt līdz pat septembra beigām.

View this post on Instagram

A post shared by Milzis (@milzutaka)

Špakovska parks

Aktīvā pastaigā var doties arī pa gleznaino Špakovska parku, kurš īpaši krāšņi izskatās rudenī, kad no lapu krāsu daudzveidības raibs gar acīm metas. Parkā var ne vien apskatīt dažādus kokus un ziedus, bet arī sastapt kādu vāveri vai pīles dīķī, kas atrodas pie pašas ieejas.
Foto: Shutterstock

Disku golfs "Lūšu dravā"

Golfa trasē ir izveidota "Lūšu Taka" ar deviņiem groziem. No tradicionālā golfa tas atšķiras ar spēles inventāru – šeit laukumā jādodas ar diskiem jeb lidojošajiem šķīvīšiem. Bet uzvar tas, kurš ar mazāku metienu skaitu sasniedz nākamo grozu. Disku golfs ir lieliska iespēja aktīvi pavadīt dienu svaigā gaisā, gūstot fantastiskas emocijas.

Zirgu izjādes

Ogres novadā ir vairāki zirgu staļļi, kur var doties izjādēs. "Zaļkalnu" stallī ir iespēja doties izjādēs gan pa speciālo laukumu, gan pa pļavām un mežu. Instruktoru pavadībā izjādēs var doties arī bērni. Tāpat ar lielākiem un mazākiem zirgiem izjādes piedāvā jātnieku sporta klubs "Zelta Pakavs". Savukārt stallis "Green Horse" piedāvā gan treniņus iesācējiem, gan fotosesijas ar zirgiem.

Vairāk informācijas par aktīvo atpūtu Ogrē var atrast www.visitogre.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!