Kad vēsture ir tepat blakus, bet nedaudz aizmirsta, nepieciešams to izstaigāt un aplūkot tuvāk. Mangaļsala slēpj sevī interesantus notikumus, vēstures liecības un klusējošus lieciniekus, kurus apskādējis laikazobs. Saistošiem apskatiem objektiem bagātu maršrutu iesaka tūrisma aģentūras "PostNos" dibinātājs Valdis Vītoliņš.

Šajā pusē ir daudz, ko redzēt. Piemēram, Mangaļsalā esošie bunkuri ir unikāla vieta Rīgā. Šeit var atrast dažādu gadsimtu militārās būves – Krievijas impērijas bunkurus (1874–1912), Latvijas brīvvalsts laika dotus (1927), padomju gadu munīcijas noliktavas un citu interesantus objektus. Lai arī lielākā daļa no bunkuriem ir saspridzināti un sabrukuši, tomēr daži no tiem joprojām ir salīdzinoši labā stāvoklī. Te gan vērts piebilst, ka bunkuru iekštelpas "PostNos" apmeklēt nerekomendē.

Tāpat Mangaļsalas jūrā iestiepjas Mangaļsalas dambis jeb Austrumu mols, kas būvēts laika posmā no 1850. līdz 1861. gadam. Mola garums ir 2240 metri.

Savukārt zviedru dzelzsbetona kuģa vraka priekšgals jūras sēkļa smiltīs Mangaļsalas piekrastē, netālu no Daugavas grīvas, jau vairāk nekā sešdesmit gadus slejas virs ūdens līmeņa.

Foto: Publicitātes attēli

Ja šos un citus objektus vēlies apskatīt 13 kilometrus garā lokveida pārgājienā, visērtāk gatavo maršrutu bez maksas būs iespējams iegūt, reģistrējoties "mypostnos.com" un sadaļā "Dažādi maršruti" izvēloties "Mangaļsalas pastaigu". Telefonā jālejuplādē "PostNos" lietotne, kur automātiski parādīsies izvēlētais maršruts un noderīga informācija, kas kalpos kā izzinošs virziena rādītājs visa pārgājiena laikā.

Tāpat vērts piebilst, ka no pirmā aprīļa ikvienam ir iespēja pievienoties pārgājienu ciklā "Ģimenes Izaicinājums", kas piedāvā deviņus unikālus pārgājienu maršrutus un izzinošas dabas spēles visai ģimenei.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!