Foto: Publicitātes attēli

Šonedēļ Alūksnes Muižas parkā tiks atklāts skriešanas pasākumu cikls "Alūksnes pavasaris 2022", kas aktīvākos pilsētniekus un viesus septiņas ceturtdienās mudinās izskriet Alūksnes parkus.

Pasākuma rīkotāji "Tūrisma Gidam" sacīja, ka skriešanas pasākumos var piedalīties ikviens iedzīvotājs bez vecuma un sagatavotības ierobežojumiem, turklāt skriešanas distances būs dažādas – no viena līdz desmit kilometriem, atbilstoši katra dalībnieka spējām.

Pieteikšanās sacensībām notiek klātienē katrā kārtā atsevišķi un uz vietas, norādot informāciju par sevi un izvēloties atbilstošu distanci. Turpat dalībnieks saņem arī starta numuru visām skriešanas cikla kārtām un elektroniskās atzīmēšanās kartiņu. Skrējiens izvēlētajā distancē jāveic pa marķētu viena kilometra apli un tik reizes, cik ir izvēlētās distances garums.

Paredzēts, ka skriešanas pasākumu cikls, kas novadā kļuvis par ikgadēju notikumu, notiks septiņās kārtās, kur pirmais starts Alūksnes Muižas parkā pie Jaunās pils tiks dots ceturtdien, 21. aprīlī, pulksten 17.30. Skrējēji maršrutu izvēlētajā distancē var izpildīt sev ērtākajā laikā līdz pulksten 20, kad finišs tiks slēgts.

Līdztekus 28. aprīlī skrējēji aicināti pulcēties Muižas parkā pie Pomonas tempļa, 5. maijā Tempļa kalnā pie skatu torņa, 19. maijā Muižas parkā pie Eola tempļa, 26. maijā Jāņkalniņā, 9. jūnijā Tempļa kalnā pie skatu torņa, bet 16. jūnijā Muižas parkā pie putnu paviljona. Līdzīgi kā sacensību pirmajā dienā, arī turpmākajos posmos starta signāls tiks dots pulksten 17.30, taču posma finišs tiks slēgts pulksten 20.

"Alūksnes pavasaris 2022" noslēgsies 17. jūnijā, kad katras vecuma grupas pirmo vietu ieguvējus apbalvos ar medaļām un kausiem. Rezultāti tiks noteikti pēc katras kārtas, kad uzrādīto sniegumu, neatkarīgi no veiktās distances garuma, pielīdzinās punktiem, kurus nosaka pēc izstrādātas punktu tabulas.

Ar plašāku informāciju par sacensību vecuma grupām, dalības maksu un citiem skrējienu norises un vērtēšanas nosacījumiem iepazīties var Alūksnes pašvaldības tīmekļvietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!