Alūksnē apmeklētājiem pieejams jaunais skatu tornis Tempļa kalnā, kas ļauj apkārtnes ainavu aplūkot no vairāk nekā 30 metru augstuma.

Tornis Tempļa kalna ainavā atgriezās aizvadītajā gadā. Alūksnes novada pašvaldībai vienojoties ar Valsts meža dienestu par pērn uzbūvētā ugunsdzēsības novērošanas skatu torņa izmantošanu izglītojošiem un informējošiem mērķiem, šogad tas kļuvis pieejams arī apkārtnes vērošanai. Pašvaldība to papildinājusi ar izzinošu iespēju - binokli, kas apmeklētājiem dos iespēju vērot apkārtējos objektus un dabu.

Alūksnes ainavas apskate no torņa iespējama no otrdienas līdz svētdienai laika posmā no pulksten 11 līdz 19, izņemot pirmdienas. Torņa apmeklējums maksās vienu eiro.

Šobrīd Tempļa kalna parkā pašvaldība turpina labiekārtot torņa apkārtni, izvietot soliņus un informatīvos stendus, kā arī ierīkot apmeklētāju centra ēku, kur būs iespējams saņemt informāciju par Tempļa kalnu, torni, tūrisma objektiem citviet pilsētā un novadā, iegādāties biļeti torņa apmeklēšanai, kā arī nopirkt suvenīrus.

html/css

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!