Foto: Artis Veigurs
Ķemeru tīrelī kā vasarā, tā ziemā ir patiesi skaisti, un 22. februāra rīts nav bijis izņēmums – fotogrāfs Artis Veigurs iemūžinājis ziemas spelgoni un rīta sauli Lielajā Ķemeru tīrelī dažādās noskaņas bildēs. Gaisa temperatūra no rīta bijusi patiesi vēsa, jo Ķemeros termometra stabiņš bilžu uzņemšanas laikā rādījis 22 grādu salu.

Fotogrāfijās redzams Lielais Ķemeru tīrelis laikā, kad saule "mostas" jaunai dienai. Šobrīd teritorijā ir kārtīgi sasnidzis, tāpēc pa izveidoto taku jāstaigā ļoti uzmanīgi, lai kādā vietā nepaslīdētu. Ķemeru tīreļa laipa (lielais loks – 3,7 kilometri un mazais loks – 1,7 kilometri) ir populārākā taka Ķemeru nacionālajā parkā. Tā piedāvā pastaigu pa dēļu laipu, lai apskatītu augsto purvu ar tā ainavisko burvību.

Foto: Artis Veigurs
  • Ziemīgas pastaigas laikā iemūžinātās fotogrāfijas Ķemeru parka dabas takās vari apskatīt te.

Attēlos redzama tikai dabas ainava – koki, oranžīgi sārta saule, kā arī sniega kupenas. Lielais Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē. Tā platība ir vairāk nekā pieci tūkstoši hektāri, kā arī raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints, ko īpaši labi apskatīt var vasarā. Labirints piešķir īpašu ainaviskumu, tādēļ purva vērošanai un apskatei lieti noder skatu tornis, no kura paveras brīnišķīgs skats.

Šajā rakstā vari apskatīt, kā Ķemeru tīrelis izskatās vasarā no putna lidojuma, bet galerijā novērtēt ziemīgo tīreļa ainavu šobrīd.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!