Foto: DELFI

25. oktobrī notiks pārgājienu cikla "Apkārt Kocēnu novadam" ceturtais posms "Sietiņš – Bauzis", kas vedīs no vēsturiskā Vējkroga līdz Baltijā lielākajam balto smilšakmeņu atsegumam, proti, Sietiņiezim, pastāstīja Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centra vadītājs Toms Treimanis.

Reiz jau otrā posma dalībnieki sāka pārgājienu pie Vējkroga, bet šoreiz ceļš vedīs pretējā virzienā. Pa meža takām, gar Strīķupes krastiem, cauri senām sētām, piemēram, "Lejas Bregžu" sētai, kur var pieredzēt stāstu par pīto krēslu tradīcijām. Noslēgumā būs iespēja izstaigāt Sietiņieža baltos smilšakmens atsegumus un baudīt siltu zupu. Pārgājiena laikā tiks atrastas robežas ar Beverīnas, Priekuļu un Pārgaujas novadiem.

Pārgājienu cikls sastāv no septiņiem posmiem. Turpmāko četru posmu norise plānota 25. oktobrī, 29. novembrī, kā arī 2021. gada janvārī un februārī. Pārgājieni ved pa Kocēnu novada robežu, protams, ievedot gan kaimiņu un arī dziļāk pašā Kocēnu novadā, lai maršruts veidotos interesants un izejams. Visi maršruti ir līnijveida, taču tiek nodrošināts autobuss, kas nogādā dalībniekus uz maršruta sākuma punktu, savukārt automašīnas paliek noslēguma punktā. Tiek prognozēts, ka, izejot visus posmus, kopumā tiks veikti aptuveni 127 kilometri, taču kilometru skaits vēl var mainīties, jo pirms katra posma veikšanas tek veikta maršruta pārbaude dabā un izpētītas labākās takas. Par pamatu posmu nosaukumiem ņemti māju nosaukumi no pirmā Latvijas brīvvalsts laika topogrāfiskās kartes.

Katrs posms ir interesants ar savām īpatnībām un dabu, ko papildina viesošanās pie vietējiem uzņēmējiem, kā arī vēstures pētīšana par konkrēto apkārtni.

Uz pārgājienu iespējams pieteikties šeit, turisms@kocenunovads.lv vai pa tālruni +371 28644530. Tikšanās vieta dalībniekiem – Sietiņieža stāvlaukums.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!