Foto: Publicitātes foto
Jau 27. septembrī notiks pārgājienu cikla "Apkārt Kocēnu novadam" trešais posms "Budenbrokas mž. – Lantus!", uz kuru aicināti visi interesenti, pastāstīja Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centra vadītājs Toms Treimanis.

Trešais posms sāksies pie Budenbrokas muižas un to pavadīs ar vēsturiskiem stāstiem par muižas kompleksu un teritoriju. Pārgājiena laikā tiks meklētas robežas ar Alojas un Burtnieku novadiem. Šīs robežas ved cauri lieliem mežu masīviem un daudzām purvainām vietām. Pārgājiena dalībniekiem būs iespēja aplūkot arī vairākus dižkokus, kā arī sastapties ar vienu no novada skaistākajām upēm – Briedi! Noslēgumā tiks apmeklēts Daviņu lielais dižakmens un mērots ceļš uz viesu māju "Lantus".

Jau iepriekš ziņots, ka pārgājienu cikls sastāv no septiņiem posmiem, un turpmāko posmu norise plānota 25. oktobrī un 29. novembrī, bet pēdējie divi posmi 2021. gada janvārī un februārī. Pārgājieni vedīs pa Kocēnu novada robežu, protams, ievedot kaimiņu novados un arī dziļāk pašā Kocēnu novadā, lai maršruts veidotos interesants un izejams. Visi maršruti būs līnijveida, taču tiks nodrošināts autobuss, kas nogādās dalībniekus uz maršruta sākuma punktu, savukārt automašīnas paliks noslēguma punktā. Tiek prognozēts, ka, izejot visus posmus, kopumā tiks veikti aptuveni 127 kilometri, taču kilometru skaits vēl var mainīties, jo pirms katra posma veikšanas tiks veikta maršruta pārbaude dabā un izpētītas labākās takas. Par pamatu posmu nosaukumiem ņemti māju nosaukumi no pirmā Latvijas brīvvalsts laika topogrāfiskās kartes.

Katrs posms būs interesants ar savām īpatnībām un dabu, ko papildinās viesošanās pie vietējiem uzņēmējiem un vēstures pētīšana par konkrēto apkārtni.

Pārgājienam iespējams pieteikties šeit, turisms@kocenunovads.lv vai +371 28644530. Dalības maksa: četri eiro personai, ar kuru tiek nodrošināti transporta pakalpojumi un zupa pārgājiena galapunktā. Tikšanās vieta dalībniekiem – pie viesu mājas "Lantus", Bērzines pagasts, Kocēnu novads.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!