Foto: Kultūras ministrija

Pulkstenis uz vietas nestāv – gluži tāpat kā mēs ar katru dienu paliekam vecāki, arī tūrisma objekti nav paglābti no tikšanās ar laika zobu. Lai tie stalti stāvētu vēl gadu desmitiem un iepriecinātu pat mūsu bērnus, mazbērnus un mazmazbērnus, nepieciešams pielikt roku atjaunošanas darbos, kas atsevišķās Latvijas vietās pēdējā nesenā pagātnē arī noslēgušies. Te, lūk, daži no tiem!

Pie jaunām "drēbēm" nesen ticis, piemēram, Ķemeru ūdenstornis, kurā izveidots tūrisma informācijas punkts, ekspozīcija par Ķemeru vēsturi un atjaunotas abas skatu platformas – vienas ēkas trešajā stāvā, bet otra jumta stāvā. Tāpat pirms pāris mēnešiem atjaunošanas darbi noslēdzās Šlīteres dabas takā. Tie bija nepieciešami, jo posmā, kas atrodas meža masīvā, strauji sāka bojāties virsējie dēļi, kā arī pie nogāzēs pēc spēcīgajiem vējiem uz takas sagāzās koki, to sabojājot un padarot necaurejamu. Nu taka pabeigta un piedāvā pastaigu gluži kā pēc eiroremonta!

Par vēl citām Latvijas apceļotājiem interesantām vietām, kuras paglābtas no laika un stihiju radītā posta, kā arī nedaudz uzfrišinātas, lasi "Tūrisma Gids" stāstu kolekcijā!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!