Foto: Ginta Ažuka
Ja tavi ceļi veduši uz Inčukalna pusi, tad vērts doties izstaigāt Mednieku spēka taku. Tā lutina gan ar apbrīnojami kluso apkārtni, gan arī interesantiem apskates objektiem, tostarp Inčukalna medību pili un velnalu.

"Baudot rudeni kādā saulainā sestdienā un paklausot ceļa norādei uz medību pili, attapāmies pie ļoti skaistas, saules apspīdētas pils," stāsta Ginta Ažuka, kura ar iemūžinātajiem mirkļiem no šīs skaistās pastaigas padalījās arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Inčukalna medību pils uzcelta 1914. gadā. Tā pirmie saimnieki bijuši barona fon Zonberharda ģimene, skaidrots Gaujas nacionālā parka klasterī "Enter Gauja".

Foto: Ginta Ažuka

Pie pils sākas arī pati taka. Tā patiesi ir interesanta – tiltiņi, kāpnes, skatu laukumiņš un citi takas papildinājumi padarīs pastaigu visai interesantu. "Tā nonācām arī līdz Inčukalna velnalai. Nedaudz mistiska, bet skaista vieta," piebilst Ginta.

Foto: Ginta Ažuka

300 metrus augšup no Inčukalna medību pils Kārļzemniekos un 1000 metrus lejpus no Murjāņu tilta atrodas paša nelabā vārdā nosaukta vieta – Inčukalna velnala. Alas priekšā slejas vairāk nekā 10 metrus augsta klints, un tās pirmsākumi meklējami aptuveni pirms pieciem tūkstošiem gadu. Pašas alas dziļums sasniedz 16 metrus un platība mērāma 35 kvadrātmetros, vēstīts Inčukalna mājaslapā. Pēc tautas nostāstiem, alā nudien pilnīgā mierā mitinājies velns. Vien reiz velnam pagadījies sakaitināt Pērkoņtēvu, kas dusmās pat brucinājis klintis. Velns pa šauro alas atzarojumu pašā alas dibenā ielīdis vēl kādā alā un tur arī palicis dzīvot. Plašāk par šo tūrisma objekti iespējams lasīt te.

Foto: Ginta Ažuka
Kā teic Ginta, takas pievarēšanai būs vajadzīgas vismaz 30 minūtes, tomēr viņa tur pavadīja krietni ilgāku laiku, jo taka nebūt nav garlaicīga.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!