No 1. maija Jaunmoku pils atklāj āra sezonu un piedāvā saviem viesiem vairākus jaunumus pils parkā, pastāstīja Jaunmoku pils pārstāve Zane Pētersone.

Tēlnieces Andas Poikānes darbu izstāde "…dabiski…" ir viens no Jaunmoku pils 120. jubilejas gada piedzīvojumiem, kas raksturo šīs vietas interesanto, pārmaiņām un notikumiem bagāto vēsturi. Izstādes nosaukums atspoguļo tās galveno ideju – cilvēka rokām radītie terakotas mākslas darbi skaisti un plūstoši iekļaujas Jaunmoku pils parka ainaviskajā vidē. Savukārt Jaunmoku pils dīķis papildināts ar sezonas jaunumu apmeklētājiem – pontonu un airu laivu, ar kuru doties nesteidzīgā un skaistā braucienā pa pils dīķi, baudot pils ēkas arhitektūru.

Līdz ar maija brīvdienām tiks atvērta arī ģimenes restorāna āra nojume, kurā iespējams pasūtīt maltīti no grila ēdienkartes un īpašo, pašu gatavoto saldējumu līdzņemšanai.

Ierobežojumu laikā Jaunmoku pils kompleksā pieejamas dažādas bezkontakta aktivitātes, lai droši pavadītu brīvdienas ģimenes lokā. Ar velosipēdiem var doties gan nelielos, gan tālākos izbraucienos, makšķerēt pēc seno laiku metodēm, izmantojot agrāko laiku makšķerlietas, piedalīties atraktīvā orientēšanās spēlē "Sveiks, Kaimiņ!", spēlēt lielformāta Meža kroketa vai šaha spēles. Ikvienam iespējams arī piedalīties fotokonkursā, vērojot un fotografējot putnus pils parkā.

Apmeklētājiem pieejami arī QR kodi, kuri izvietoti pils parkā un vēsta par parka objektiem, tostarp aicinot izpildīt aktīvus uzdevumus. Šobrīd vēl skatāma izstāde "Parku labiekārtošanas plāni", kā arī pieejami audiogidi, kas palīdzēs iepazīties ar pils vēsturi.

Maija brīvdienās Jaunmoku pils sagatavojusi ģimenes piedāvājumu 3+ kartes īpašniekiem – 10 procentu atlaidi nakšņošanai jebkurā viesnīcas numurā. Nakšņojot viesnīcā, būs iespēja saņemt arī 10 procentu atlaidi ģimenes muzeja aktivitāšu komplektam, kurā iekļauts izbrauciens ar laivu, uzdevumu komplekts un lielformāta Meža krokets.

Jaunmoku pils komplekss ievēro un nodrošina nepieciešamos drošības pasākumus un lūdz arī apmeklētājus būt atbildīgiem, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!