Foto: DELFI Aculiecinieks
Kokneses Tūrisma centrs 12. septembrī aicina visus aktīvās atpūtas cienītājus piedalīties velobraucienā pa Koknesi un tās apkaimi.

Maršruts: Koknese - Līdaces - Pērses tilts – Ūsiņi –Upeslīči - Jaunlauvas – Blankas - Jaunbebri - Siljāņu brasls – Irši – Pērles – Tupiešēni – Vecbebri – Zutēni – Purmaļi – Ratnicēni - "Mazā kāpa"

Šajā braucienā būšot gan pauguri, gan kalniņi, gan ielejas, gan kuļami, gan tikko nokulti labības lauki, meži un pļavas, klusas viensētas un ciemu centri, brasla pārbraukšana un citas interesantas vietas, sola organizatori.

Pulcēšanās braucienam pulksten 9.45 – 10.00 pieturā pie I. Gaiša Kokneses vidusskolas vārtiem.

Brauciens sāksies pa Blaumaņa ielu uz 1905. gada ielu, kur tālākais ceļš vedīs uz Iršiem, pa interesantiem apkārt ceļiem un neceļiem. Šī nav pirmā reize, kad Koknesē tiek rīkots šāds velobrauciens, bet arī 2014. gada velobrauciena dalībniekiem šī gada maršruts nelikšot vilties ,jo tas vedīs pa citiem ceļa posmiem, sola organizatori.

No Kokneses, nedaudz apbraucot Vecbebrus, riteņbraucēji dosies Iršu virzienā, lai tuvāk iepazītu Iršu vēsturi un tiktos ar vienu no baltvācu kolonijas māju īpašniekiem, interesantu un kolorītu personību. Iršos būs iespēja iegādāties zemnieku saimniecībā "Zemītes" ceptas bulciņas un ieturēt nelielu pikniku brīvā dabā.

Tālāk maršruts vedīs uz Latvijas biškopības vēstures muzeju "Dravas", lai uzņemtu enerģiju ar medu. Pēc enerģijas uzņemšanas mājupceļā bruacēji dosies pa interesantiem zemes ceļiem, lai brauciena noslēgumā visi pulcētos viesu namā "Mazā Kāpa" un baudītu saimnieču sagatavoto zupu, dalītos dienas iespaidos un iepazītu ādas apstrādes procesus.

Pieteikšanās velobraucienam pa e-pastu turisms@koknese.lv vai tālruni 65161296

Dalības maksa 3 eiro.

Līdzi jāņem:

- ēdamais pusdienām brauciena laikā pa dienu;

- uzlādēts telefons;

- labs garastāvoklis.

Apģērbam jābūt ērtam un atbilstošam laikapstākļiem, īpašu uzmanību pievēršot apaviem un iespējamiem nokrišņiem, brīdina organizatori.

Nevajadzētu nobīties arī tad, ja nav sava velosipēda – tādu varēšot iznomāt uzņēmumā "Mežmalas laivas" pie Liepkalnu maiznīcas Klintainē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!