Foto: Publicitātes foto

Jelgava šogad svin 750 gadus kopš Mītavas pils uzcelšanas, kas uzskatāms par pilsētas sākumu, tāpēc pilsētā notiek daudz krāšņu pasākumu un ir vairāki jaunumi, kas noteikti jāiepazīst. Arī Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā vasarā ir ko redzēt un piedzīvot.

Vietējie tūrisma pakalpojumu sniedzēji ir gatavojušies, lai sagādātu priecīgus brīžus katram viesim un tas viss ir apkopots piedāvājumā "Vasara 2015 Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā". Informatīvais materiāls ir lejupielādējams mājaslapā www.visit.jelgava.lv.

Ekskursijas ar gidu

Foto: Publicitātes foto

Jelgavas 750. jubilejas gadā vietējie gidi sagatavojuši vairākas jaunas tematiskas ekskursijas, kas ļauj iepazīt Jelgavu gadsimtu gaitā no dažādiem skatu punktiem. Ekskursijas īpašas padara fakts, ka gidi padomājuši arī par tematiskiem tērpiem un pārsteigumiem. Ekskursijas pieejamas ar iepriekšēju pieteikšanos vēlamajā laikā.

Informatīvajā materiālā pieejams arī vasaras ekskursiju kalendārs - tematiskas ekskursijas konkrētos laikos, lai iepazītu Jelgavas un apkārtnes ievērojamās un mazāk zināmās vietas.

Maršruti

Ja plānojat ekskursiju pa Jelgavas apkārtni kopā ar radu un draugu kompāniju, darba kolektīvu vai skolēnu klasi (izmantojot savu transportu), Jelgavas tūrisma informācijas centrs sagatavojis četrus maršrutus – "Ozolnieku novada vērtības un lepnums", "Trīs ciemi Jelgavas novadā – Svēte, Zaļenieki, Nākotne", "Muižu noslēpumi un lauku labumi Jelgavas novadā", "Jelgavas novada Ziemeļpuses dārgumi". 

Maršrutos iekļautas katra reģiona ievērojamākās apskates vietas, saimniecības un aktivitātes, kas noteikti jāredz un jāizmēģina. Maršrutu apraksts, garums un pieturas punkti atrodami vasaras informatīvajā materiālā un mājaslapā visit.jelgava.lv.

Atpūta uz ūdens

Kas gan ir vasara bez atpūtas uz ūdens, tāpēc informatīvajā materiālā pieejams plašs piedāvājums atpūtai, ko iespējams baudīt ūdens tuvumā – pludmales, izbraucieni ar laivām, kuģīšiem vai ūdens velosipēdiem pa Lielupi un Driksu, ūdensslēpošana Ozolnieku ezerā.

Ja plānojat pasākumu brīvā dabā pie upes vai dīķa un labprāt ietu pirtī, tiek piedāvāta iespēja iznomāt arī pārvietojamo pirti un kublu.

Aktīvā atpūta

Foto: PantherMedia/Scanpix


Aktīvās atpūtas cienītāji var doties izbraukumos ar velosipēdu pa kādu no 10 velomaršrutiem Jelgavas apkārtnē. Ja pašam savs velo nav, tad to iespējams iznomāt kādā no velosipēdu nomām Jelgavā. Piemērota vieta izbraucienam ar velo vai nesteidzīgai pastaigai ir Pasta sala, kur izveidoti gājēju un velosipēdistu celiņi, estrāde, bērnu rotaļu laukumi, bet salas galā - izzinošs vides laukums bērniem. 

Jelgavas apkaimē ir arī saimniecības, kur doties izjādēs ar zirgiem vai izbraukumos zirga pajūgā. Asāku izjūtu cienītāji aicināti izmēģināt spēkus kartinga braucienos vai spēlēt peintbolu. Savukārt neaizmirstamas sajūtas būs iespējams gūt, dodoties lidojumā ar gaisa balonu vai helikopteru un apskatot Jelgavas un apkārtnes ainavas no putna lidojuma.

Vairāk par aktīvās atpūtas iespējām Jelgavas novadā visit.jelgava.lv

Daba un dzīvnieki

Foto: Пресс-фото

Smelties dabas spēku var nesteidzīgās pastaigās pa Lielupes palienes pļavām, kur ganās ap 60 savvaļas zirgu, vai dabas parkos Jelgavas apkārtnē. Mazākie ceļotāji noteikti priecāsies par iespēju apmeklēt saimniecības, kur tuvumā var iepazīt dažādus dzīvnieciņus - strausus, bukus, ponijus un pat ķenguru. 

Interesantas un izzinošas ekskursijas grupām piedāvā uzņēmums "Laflora". Trīs tematiskās ekskursijās iespējams izzināt visu, kas saistīts ar purviem un kūdru.

Gardēžiem


Foto: Publicitātes foto

Ceļot gardi un sajust ēdienu un dzērienu garšas nianses ir iespējams, nobaudot piedāvājuma "Izgaršo vietējo!" vasaras sezonas ēdienus. Piedāvājuma ietvaros astoņos Jelgavas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumos var nobaudīt dažāda veida salātus, zupas, kokteiļus, desertus un pamatēdienus, kuru pagatavošanā ir izmantoti Zemgalē audzēti produkti.

Savas durvis apmeklētājiem ver arī vietējie uzņēmēji un mājražotāji, kas aicina uz savas produkcijas degustācijām.

Vasaras jaunumi kultūrvēstures un izklaides objektos

Foto: Пресс-фото

Ikvienā ceļojumā neiztikt arī bez vēstures izzināšanas. Vēstures un mākslas cienītājus aicinām apmeklēt muzejus Jelgavas pusē, kas šovasar arī ir parūpējušies par vairākiem jaunumiem. Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā var iegādāties un nosūtīt "Šoko pasts" šokolādes pastkartes ar Jelgavas attēliem, bet Jelgavas pilī ir iespēja ielūkoties agrākajā hercoga virtuvē, kur atrodas 18. gadsimta mēbeļu kopijas un gleznas, kas deponētas no Rundāles pils muzeja kolekcijas. 

Foto: Publicitātes foto

Tematiskas ekskursijas piedāvā arī Jelgavas Studentu teātris, Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcija, modes nams "Tēma" un Blankenfeldes muiža, kas atrodas Nedaudz aiz Jelgavas, netālu no Lietuvas robežas, Jelgavas novada Vilces pagastā. Muižā apskatei izvietota vairāk nekā 1000 zvanu liela kolekcija, ko gadu desmitiem veidojis tagadējais muižas saimnieks Valdis Jākobsons. Zvani viņa kolekcijā atceļojuši no visas pasaules – Japānas, Gvatemalas, Ķīnas, Korejas, Indijas, Tibetas, Austrālijas, Meksikas. Daudzi zvani atrasti dažādu Eiropas valstu antikvariātos, krāmu tirgos un suvenīru bodēs.

Tūrisma pakalpojumu sniedzēju jaunumi

Foto: Publicitātes foto

Šogad darbību sākuši vairāki jauni viesmīlības nozares uzņēmumi, kas ir gatavi uzņemt viesus, kā arī vairāki uzņēmumi savu darbību paplašinājuši vai ieviesuši uzlabojumus. Informatīvajā materiālā apkopots jauno tūrisma pakalpojumu sniedzēju – ēdināšanas uzņēmumu un naktsmītņu saraksts.

Vairāk par tūrisma iespējām Jelgavā un apkārtnē uzzināsiet Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā – Akadēmijas ielā 1, tel. 63005447 vai mājaslapā visit.jelgava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!