Šogad apritējuši 100 gadi kopš sīvajām Ziemassvētku kaujām. Babītes novadā kauju norises vietas atrodas Antiņu kapsētas apkaimē. Šogad atceres dienai par godu notiks vairāki pasākumi, tostarp tiks atklāta atjaunotā medikamentu noliktava un latviešu strēlnieku zemnīcu, kā arī turpat blakus esošie ierakumu posmi, pastāstīja Babītes novada pašvaldības pārstāve Ilze Aizsila.

Šie objekti tapuši ar SIA “Rīgas meži” finansējumu 2016. gadā un pēc atklāšanas 7. janvārī pulksten 13.30 Antiņu kapsētā, kur notiks kritušo strēlnieku piemiņas brīdis, būs pieejami apskatei arī vēlāk.

Ziemassvētku kauju 100. gadadienas piemiņas pasākumu ietvaros Babītes novada pašvaldība aicina piedalīties arī ekskursijās kopā ar gidu gan 6., gan 7. janvārī. Vairāk lasiet šeit.

Vēsturnieki atzīst, ka Ziemassvētku kaujām ir bijusi liela nozīme ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas vēstures lappusēs, jo tās bija vienas no lielākajām un sīvākajām Pirmā pasaules kara kaujām Eiropā no 1916. līdz 1918. gadam. Turklāt Ziemassvētku kaujās pirmo un vienīgo reizi uzbrukumā pēc vienota kaujas plāna gāja visi latviešu strēlnieku pulki. Vairāk lasiet "Delfi" sagatavotajā Ziemassvētku kauju atceres multimediālajā projektā šeit.

Par citiem Ziemassvētku kauju 100. gadadienas atceres pasākumiem var uzzināt www.babite.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!