Foto: Elīna Ose
Jūlija izskaņā Baldones novads ir parūpējies par diviem jauniem tūrisma apskates objektiem pilsētā – skatu torni un sajūtu taku.

Skatu tornis ir Baldones novada pašvaldības un SIA "Riekstu kalns" kopprojekts. "2016. gada sākumā tika noslēgts sadarbības līgums par projekta "Skatu tornis Baldonē" īstenošanu un tika uzsākta torņa projektēšana un izbūve. Tornis, kas tika nodots ekspluatācijā 2018. gada 16. jūlijā, ir publiska infrastruktūra, un novada iedzīvotājiem un tūristiem ir pieejams bez maksas," stāsta Baldones novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Līga Dāboliņa.

Tornis atrodas vienā no Riekstukalna jaunākajām nogāzēm, vietā, kur paveras unikāla Latvijas dabas un arī galvaspilsētas ainava – ir iespējams labi redzēt Rīgas nozīmīgākās augstceltnes, kā arī Baldones un tuvāko kaimiņu novadu zaļos pakalnus. Ikdienā steidzīgie šeit var rast mieru un klusumu, ko sniedz ne tikai Latvijas bagātīgās dabas ainava, bet arī putnu čalas un svaigais meža gaiss.

Ervīns Kišuro, SIA "Riekstu kalns" pārstāvis, piebilst: "Tornis ir pirmā daļa no Riekstukalna vasaras jaunā piedāvājuma. Riekstukalna komandas plānos ir attīstīt Riekstukalnu kā aktīvās atpūtas kompleksu, kas ir pieejams apmeklētājiem ierastajā veidolā ziemā, gan arī vasarā un daļēji arī pavasara un rudens sezonā, kamēr laika apstākļi ļauj izklaides brīvā dabā."

Savukārt Baldones novada svētku laikā, kas norisinās no 28. jūlija līdz 4. augustam, aktīvākās Baldones novada ģimenes pasniedza dāvanu svētkos – aptuveni 90 metrus garu sajūtu taku.

Aija Andersone, kura bija viena no projekta ideju autorēm stāsta: "Jau labu laiku mēs meklējām iespēju iesaistīties pilsētas notikumu gaitā. Pēc Baldones novada domes izpilddirektores Neldas Sniedzes aicinājuma uzņemties novada svētku dienas – Ģimeņu dienas – organizēšanu, ar sajūsmu tam piekritām. Ģimene ir tā, kurā katrs veic savu darbu kaut kam kopīgam, kurā pēc padarītā darba visi kopā pulcējas pie saimes galda, kurā sarunās un sirdīs bauda darba augļus. Tā arī tapa ideja – paveikt darbu, kura rezultātu visi varam beigās baudīt, gūt gandarījumu no tā."

"Baldones sajūtu takas veidošana šķita kā loģisks turpinājums Ģimeņu dienas idejai, kā arī brīnišķīgi saplūda ar Baldones novada svētku kopīgo saukli "Izvij svētku ceļu Baldones novadā!". 30. augusta rītā Ceriņu parkā pulcējās stiprās un zinošās Baldones novada ģimenes, lai katra veidotu savu takas posmu," turpina Andersone.

Takas posmos ir izmantotas dažādas novadā iegūtas dabas veltes – čiekuri, mulča, smiltis, oļi, kā arī Baldones novada lielā dabas bagātība dūņas, turklāt vienā no posmiem baskājus sagaida šaursliežu dzelzceļa posms.Taka atrodas Baldonē, Ceriņu parkā, un novada iedzīvotājiem un viesiem ir pieejama bez maksas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!