Foto: Publicitātes foto
Viena no augstākajām vietām Latvijā – Madonas novads – šajā nedēļas nogalē aicina uz "Sniega dienām 2022", kas norisināsies no 15. līdz 30. janvārim, informē Madonas novada Tūrisma informācijas centrs.

Latvijas sirdī, Gaiziņkalna pakājē slejas Latvijas augstākais novads – Madona. Sniega sega šeit ir daudz biezāka un sniegs turas aptuveni mēnesi ilgāk kā citviet Latvijā, tāpēc ziemas prieku baudīšanai šī ir īstā vieta.

Atzīmējot Pasaules sniega dienu, Madonas novads iesaka aktīvi baudīt vai nesteidzīgā brīvdienu ritmā vērot, kādu no Madonas novada pasākumiem "Sniega dienu 2022" ietvaros. Tas norisināsies no 15. līdz 30. janvārim, piedāvājot 12 dažādus pasākumus, konkursus un viktorīnu.

Pasākuma programma:

  • 15. janvāris. Sniega diena estrādē pie Biksēres muižas, Sarkaņu pagastā, kur notiks sniega skulptūru grebšana, gleznošana sniegā un stafete.
  • 15. un 16. janvāris. Latvijas čempionāts distanču slēpošanā. Skaties klātienē profesionālas sporta sacensības ar Latvijas ātrākajiem slēpotājiem, atpūtas bāzē Smeceres sils, Lazdonas pagastā.
  • 16. janvāris. Mētrienas sporta laukumā, Centra ielā 5 notiks distanču slēpošana, kā arī sniega skulptūru veidošanas konkurss. Kalsnavas kultūras namā, Jaunkalsnavā tiek organizēts pārgājienu uz Kāršu kalniem. Pārgājiens ap 12 kilometriem ar kombinezonu parādi, ziemas prieku baudīšanu un ugunskuru.
  • 22. janvāris. Sniega diena Lubānas dabas takā "Aiviekstes ozoli" - distanču slēpošana, bobsleja kamanu stumšana, ragaviņu vilkšana, iešana āliņģī.
  • 22. un 23. janvāris. Sporta un atpūtas bāzē Smeceres sils, Lazdonas pagastā, skaties klātienē sportiskas un amizantas suņu pajūgu skriešanas sacensības.
  • 29. janvāris. Sniega diena Smeceres silā. Distanču slēpošana maziem un lieliem, kā arī ragavu stumšana un pikošanās mačs.
  • 29. janvāris. Ziemas prieku un sporta diena Ērgļos. Hokejs, dīķa hokejs, slidošana, dažādi sīkmači: piku mešana mērķī, slēpošana pārī, ragaviņu braucieni.
  • 30. janvāris. Kalsnavas arborētumā notiks Egles vārda dienas svinību spēle “Egļu taka”. Interaktīvi spēles uzdevumi, svētku laimes rats, aklais randiņš ar egli, fona mūzika, silta tēja un ugunskurs, kā arī ragaviņu trase Līgo kalnā. Ieejas maksa 2 eiro, bērniem līdz 7 gadiem bez maksas.

Vairāk informācija par pasākumu "Visit Madona".

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!