Foto: DELFI
Lielākajai daļai ūdens izklaides sagādā lielu prieku, taču pret kādu smiltīs iegulušu akmeni atsista kāja noteikti šo sajūsmu var apslāpēt. Par to gan nebūs jāuztraucas, satiekoties ar Pāvilostas Lielo akmeni, kas ar saviem iespaidīgajiem izmēriem izpelnījies lielākā Baltijas jūras Kurzemes piekrastes jūrakmens godu.

Pāvilostas Lielais akmens, ko sauc arī vienkārši par Jūrakmeni, atrodas netālu no Pāvilostas akmeņotā Ziemeļu mola. Pirmie moli Pāvilostā izbūvēti 1878. gadā no pāļu rindām un akmens krāvumiem. 1929. gadā tie pagarināti ar betona blokiem. Osta ir neaizsalstoša, atrodas labā ģeogrāfiskā vietā, bet kanāla garums ir 950 metri, tāpēc tā ir iecienīta burātāju pieturvieta.

Savukārt Jūrakmeni iespējams ieraudzīt, palūkojoties ūdenī, kur tas iegulis aptuveni 50 metru attālumā no krasta. Runājot par izmēriem, tā augstums virs grunts ir 3,5 metri, savukārt ūdenī vēl pusotrs metrs. Apkārtmēts izmērīts aptuveni 15 metru garumā. Kā raksta portāls "liepaja.travel", padomju laikos Jūrakmens kalpojis kā robežzīme, par kuru tālāk gar jūras krastu cilvēkiem nebija ļauts iet.

Pie Jūrakmens iespējams nonākt gan pa pludmali, gan arī piebraukt ar automašīnu speciāli izbūvētā stāvlaukumā. Caur piejūras mežiņu ved koka laipa, savukārt stāvlaukumā ikvienam interesentam iespējams uzkāpt skatu platformā, kas izveidota divos stāvos.

Vēl citas vietas, kuras apskatīt, viesojoties šajā Kurzemes malā, lūko šeit.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!